Close
Ezzel az egyetlen trükkel az átlagos sörből is pillanatok alatt csúcskategóriást csinálhatsz

Ezzel az egyetlen trükkel az átlagos sörből is pillanatok alatt csúcskategóriást csinálhatsz

Teljesen természetes számunkra, hogy olajbogyót teszünk a Martiniba. De mi történik akkor, ha más alkoholos italba, például a sörbe dobunk belőle?

Egy népszerű internetes trükk szerint a kevésbé ízes sört egyetlen pillanat alatt feljavíthatjuk akkor, ha valamilyen erjesztett savanyúságot teszünk az aljára, mielőtt belekortyolnánk.

Ennek az oka az erjesztésben és az azáltal létrehozott aromákban rejlik.

Szinte bárminek az ízét fokozhatjuk valamilyen erjesztett ízelem hozzáadásával – elég csak a Martinira gondolni, amihez azért adunk olajbogyót, mert azt sóban és ecetben erjesztették, így csodálatosan kiegészíti az alkoholos ital ízvilágát.

Ugyanez az elv érvényesül akkor, ha a sörünkbe tesszük.

Egy könnyű, kevésbé aromás lágert azonnal magasabb szintre emelhetünk, sőt, akár prémium kézműves sör ízt is kaphatunk, ha beletesszük a savanyúságot, vagy hozzáadunk pár cseppet a levéből.

A legfrissebb statisztikai adatok szerint érdekes módon alakulnak a sörfogyasztási szokásaink. Tavaly húsz százalékkal több alkoholmentes és alacsony alkoholtartalmú sört gyártottak az EU-ban, mint egy évvel korábban, azaz egyre nagyobb a kereslet irántuk.

(Forrás: Finedininglovers, fotó: Getty)

konyhai | praktika | trükk | sör | olajbogyó

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram