Close
Növények és ággyá alakítható ülések teszik otthonossá a jövő városi autóját

Növények és ággyá alakítható ülések teszik otthonossá a jövő városi autóját

AI:ME néven fut az a tanulmány, amit a Sanghaji Autószalonon ismertetett az Audi. Egy olyan önvezető elektromos járműről van szó, melyet pihenésre szántak, ugyanis klasszikus értelemben vett ülések helyett gombnyomással fekhellyé alakítható fotelekkel szerelték fel.

Akár egy minilakásként is aposztrofálhatjuk a városi cirkálásra tervezett autót, elvégre a már említett komfortos ülőalkalmatosságok mellett élő növényeket is elhelyeztek az utastérben,

plusz a szórakoztató elektronikai rendszerek (például virtuálisvalóság-szemüvegek) segítségével tényleg szinte mindent megkap az utas, amit csak szeretne, és lényegében szinte otthon érezheti magát.

Ami a számokat illeti, egy feltöltéssel akár 600 kilométert is tud meg tud tenni, nagyobbnak mondható egy átlagos személyautónál: 4,3 méter hosszú, 1,9 méter széles, 1,52 métere magas, tengelytávolsága 2,77 méter.

Végsebessége nagyjából 70 km/h. Káros anyagot nem bocsát ki, hátsó kerekeit százhetven lóerős villanymotor hajtja.

Az AI:ME-et 4-es szintű, igen fejlett önvezető rendszerrel látták el, ennek segítségével egy gombnyomással a műszerfalba rejthető a kormány.

Azaz, ha egy fárasztó nap után elindulunk vele haza, nincs más dolgunk, mint hátradőlni, és élvezni a hangtalan haladást bizonyos körülmények (városi közlekedés, gyorsforgalmi út) között. Hogy pontosan mikor kezdik meg a jövőt idéző autó gyártását, ha megkezdik egyáltalán, még nem lehet tudni

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

jövő | német | audi | fotel | autó

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram