Close
Ezért van idén is ugyanannyi foglalás az Airbnb-n, mint tavaly ugyanekkor

Ezért van idén is ugyanannyi foglalás az Airbnb-n, mint tavaly ugyanekkor

Elég evidens, hogy a koronavírus-járvány után már sosem utazhatunk úgy, mint előtte. Az Airbnb egyik társalapítója mesélt az amerikai CNBC csatornának arról, hogy ők hogy látják az utazás jövőjét. 

“Nem azt állítom, hogy az utazásnak befellegzett, csupán azt, hogy már sosem lesz a régi.” – vallja Brian Chesky. Az Airbnb egyik atyja szerint teljesen megváltozhatnak azok a fő úti célok, melyek a világjárvány előtt a legnépszerűbbek voltak.

Az emberek sokkal szívesebben mennek majd olyan helyekre, ahol nem kell tömegre, tumultusra számítani.

Így előtérbe kerülhetnek olyan célállomások is, amelyek eddig meg sem mozgatták a wonderluster-generációt.

Cheskyt és üzlettársait mélyen érintette a világjárvány, hiszen az Airbnb akkor virágzik, ha van turizmus, ha az emberek kedvtelésből utaznak. Az elmúlt hónapokban pedig ez teljesen elmaradt, hiszen az egymástól elzárt országok között hatóságilag tilos volt az átjárás.

“Tizenkét éve építjük a cégünket, és egyszerre majdnem mindent elveszítettünk. Ehhez elég volt négy-hat hét is” – őszinte kijelentés, a világ egyik legjobban teljesítő online magánszállás-piacterének vezetőjétől.

Jó hír viszont, hogy 2020 júniusában szinte megegyező mennyiségű foglalásuk van Amerikában, mint tavaly ugyanekkor.

Hogy lehet ez? Természetesen a belföldi turizmus a magyarázat. Az emberek már nagyon vágynak a szabadságra, szeretnék elhagyni a hónapok óta egyetlen menedékként használt házaikat, lakásaikat. Szeretnék viszont biztonságban tudni magukat, és még bőven tartanak a járvány második hullámától is. Nem szeretnének repülőre ülni, szabályt szegni, vagy munka miatt utazni, csupán egy kis lélegzetvételre van szükségük. Új ingerekre, új helyekre. Olyan úti célokra, amelyeket autóval is meg tudnak közelíteni, és biztonságban tehetik mindezt.

Mindemellett Chesky szerint még jól is elsülhet a home office-éra. Mivel sokakat nem engednek még vissza a munkahelyükre, távmunkában dolgoznak, ezért mindegy, hol nyitják ki a laptopot, hol írnak e-mailt, hol fogadnak telefonhívásokat. Bárhonnan lehet dolgozni, és ez a bárhonnan lehet egy két állammal arrébb lévő ingatlan is.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
A 2020-as évek legégetőbb kérdéseire hoz válaszokat az idei Brain Bar
Hatalmas siker! Magyar fotós is szerepel az Év Csillagászfotósainak listáján
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom