Close
Ezért van idén is ugyanannyi foglalás az Airbnb-n, mint tavaly ugyanekkor

Ezért van idén is ugyanannyi foglalás az Airbnb-n, mint tavaly ugyanekkor

Elég evidens, hogy a koronavírus-járvány után már sosem utazhatunk úgy, mint előtte. Az Airbnb egyik társalapítója mesélt az amerikai CNBC csatornának arról, hogy ők hogy látják az utazás jövőjét. 

“Nem azt állítom, hogy az utazásnak befellegzett, csupán azt, hogy már sosem lesz a régi.” – vallja Brian Chesky. Az Airbnb egyik atyja szerint teljesen megváltozhatnak azok a fő úti célok, melyek a világjárvány előtt a legnépszerűbbek voltak.

Az emberek sokkal szívesebben mennek majd olyan helyekre, ahol nem kell tömegre, tumultusra számítani.

Így előtérbe kerülhetnek olyan célállomások is, amelyek eddig meg sem mozgatták a wonderluster-generációt.

Cheskyt és üzlettársait mélyen érintette a világjárvány, hiszen az Airbnb akkor virágzik, ha van turizmus, ha az emberek kedvtelésből utaznak. Az elmúlt hónapokban pedig ez teljesen elmaradt, hiszen az egymástól elzárt országok között hatóságilag tilos volt az átjárás.

“Tizenkét éve építjük a cégünket, és egyszerre majdnem mindent elveszítettünk. Ehhez elég volt négy-hat hét is” – őszinte kijelentés, a világ egyik legjobban teljesítő online magánszállás-piacterének vezetőjétől.

Jó hír viszont, hogy 2020 júniusában szinte megegyező mennyiségű foglalásuk van Amerikában, mint tavaly ugyanekkor.

Hogy lehet ez? Természetesen a belföldi turizmus a magyarázat. Az emberek már nagyon vágynak a szabadságra, szeretnék elhagyni a hónapok óta egyetlen menedékként használt házaikat, lakásaikat. Szeretnék viszont biztonságban tudni magukat, és még bőven tartanak a járvány második hullámától is. Nem szeretnének repülőre ülni, szabályt szegni, vagy munka miatt utazni, csupán egy kis lélegzetvételre van szükségük. Új ingerekre, új helyekre. Olyan úti célokra, amelyeket autóval is meg tudnak közelíteni, és biztonságban tehetik mindezt.

Mindemellett Chesky szerint még jól is elsülhet a home office-éra. Mivel sokakat nem engednek még vissza a munkahelyükre, távmunkában dolgoznak, ezért mindegy, hol nyitják ki a laptopot, hol írnak e-mailt, hol fogadnak telefonhívásokat. Bárhonnan lehet dolgozni, és ez a bárhonnan lehet egy két állammal arrébb lévő ingatlan is.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom