Close
Az eredményes B2B értékesítés automatizációs lehetőségei

Az eredményes B2B értékesítés automatizációs lehetőségei

Milyen automatizációs lehetőségek adottak a B2B értékesítés eredményességének és hatékonyságának a növelése céljából? Illetve mire lehet szükség ahhoz, hogy ezeket a célokat sikerüljön is elérni?

A cikkben erre a kérdéscsoportra fogjuk megadni a részletes választ, remélhetőleg megvilágítva a B2B sales automatizálásában rejlő komoly potenciált.

Így kezelhetők a B2B értékesítési feladatai mindig időben és elmaradás nélkül

Legyünk őszinték, mára az idő faktor az egyik legfontosabb tényezővé vált abból a szempontból, hogy egy-egy érdeklődőből sikerül-e ügyfelet formálni. Ha nem történik meg időben a lead kezelése, akkor az illető könnyen elmehet vásárlás nélkül.

Ebben segíthet az, ha a B2B értékesítésért felelős munkatársak mindegyike olyan szoftverben dolgozik, amely nem engedi a szükséges teendőkről való megfeledkezést. Például úgy, hogy névre szóló, határidővel ellátott teendőket rendel az adott értékesítőhöz.

Hogy ne kelljen sokáig keresgélni egy megfelelő szoftver vagy rendszer után, most segítünk a megoldásban. A modern CRM rendszerek azok, amelyekkel kivitelezhető az ilyesfajta átlátható és automatizált működés.

A CRM hozzáadott értéke a B2B értékesítés hatékony menedzselésében

Akár kimenő hívásról, akár beérkező telefonról van szó egy-egy érdeklődő esetében, a sales eredményességének esélyét nagyban növeli, ha minden szükséges információ egyetlen egy helyen érhető el. Vagyis a sales területért felelős kolléga pikk-pakk utána tud nézni, miről beszéltetek az adott érdeklődővel, illetve mik voltak a kifogások az értékesítési folyamat során. Ez az extra informáltság komoly segítség.

Ahogyan a marketing automatizálás során a MiniCRM által generált B2B értékesítési riportok is. Egy-egy ilyen tematikus riport segítségével rögvest nyomon követhető a marketing csatornák eredményessége, az új érdeklődők számának alakulása, valamint az árbevétel alakulása egyes időszakok és az értékesítők alapján.

A B2B értékesítés automatizálásának lehetőségei CRM segítségével

Hogyha automatizmusokkal is szívesen megtámogatnád és hatékonyabbá formálnád a B2B sales folyamatokat, akkor például beállíthatsz személyre szabott e-maileket, sms-eket és teendőket.

Sőt, ezzel együtt a kiküldött árajánlatokhoz kapcsolódó utánkövetés teendői, vagy alternatívaként az előmelegítő e-mail marketing kampányok is ide sorolhatók. Emellett pedig az elveszett érdeklődő kérdőív, illetve a beragadt érdeklődő eszkalálás szintén olyan feladatok lehetnek, amelyeknek az automatizálása szintlépést jelenthet a B2B sales eredményeit tekintve.

Vagyis nem is érdemes tovább magyarázni, mennyire komoly potenciál rejlik a B2B értékesítés automatizálására vonatkozó törekvésekben. Pláne akkor, ha a megvalósításhoz felhasználóbarát CRM rendszer használata történik.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

5+1 szuper játék, amivel visszarepülhetsz a gyerekkorodba!

Egészségbiztosítás tippek – segítség a választásban

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram