Close
Az EU keményen betehet az amerikai és az orosz turistáknak

Az EU keményen betehet az amerikai és az orosz turistáknak

Egy amerikai lap hozzájutott egy készülő embargós listához.

A The New York Times tegnap közölt cikke szerint egy friss Európai Unió-s listán az Amerikai Egyesült Államok, Oroszország és Brazília nem szerepel azok között az országok között, amelynek állampolgárai beléphetnek az unió területére július elsejétől. Az ok: ezekben az országokban nem kezelték megfelelően a koronavírust.

A mérvadó amerikai napilap természetesen az esetleges döntés amerikai implikációira koncentrál, szerintük ez a döntés csapás az amerikai presztízsre nézve, az újság az okot az amerikai elnök intézkedéseiben látja – holott sok esetben egyes államok kormányzói vagy nagyvárosok polgármesterei a felelősek. Az Amerikai Egyesült Államokban 2,3 millió regisztrált fertőzés történt, az elhunytak száma pedig 120 ezer felett van.

Annak idején mi is megírtuk, hogy az Amerikai Egyesült Államok március 11-én, viharos gyorsasággal, az EU-t nem figyelmeztetve jelentette be, hogy az ország lezárja a határait az EU-ból érkező forgalom előtt.

Idén nyáron valószínűleg nem jönnek az amerikai, orosz és brazil turisták

A The New York Times által megszerzett listán érdekes módon szerepel az a Kína, amely jelenleg Pekingben nagy erőkkel küzd egy újabb kitörés visszafogása érdekében. A turizmusban érdekelt szereplők nyilván nem örülnének az amerikai turisták bojkottjának, ugyanis minden évben utazók milliói érkeznek a tengerentúlról, hatalmas vásárolóerőt reprezentálva.

Az elmúlt két hétben statisztikák szerint az Európai Unióban 100 ezer emberre tizenhat új fertőzéses eset jutott, ez az Amerikai Egyesült Államokban százhét, Oroszországban nyolcvan, míg Brazíliában százkilencven.

Mi a véleményed?

embargó | európai unió | oroszország | donald trump | amerikai egyesült államok

FOLYTASD EZZEL

Vajon ki tudnak majd nyitni a francia sípályák?

Ez az utazók kedvenc légitársasága az idén

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom