Close
Az év legvarázslatosabb eseménye online várja a nézőit

Az év legvarázslatosabb eseménye online várja a nézőit

Egy mesebeli történet, egy japán mítosz és egy természeti különlegesség találkozik Japánban a Szarvasgyűjtésen.

Japánban, Kiotótól mintegy negyvenöt percre fekszik Nara városa, amely nemcsak 350 ezer fős lakosságának, hanem több mint ezer szelíd rénszarvasnak is otthont ad.

Az állatok és az emberek békésen élnek együtt, az idill pedig 1177-ig biztosan visszanyúlik az időben. Az írásos emlékek szerint akkor egy Kujo Kanezane nemes családjával a mesebeli Narába látogatott, útközben pedig egy csorda rénszarvassal és egy fiatal fiúval találkozott. A fiatal kiszállt a hintójából, meghajolt az állatok előtt, azok pedig szintén leborultak a fiú előtt.

Más legendák szerint Takemikazucsi, a mennydörgés istene a 700-as években az Ibaraki prefektúrából Narába utazott, és egy fehér hegyi szarvason lovagolva, egy hegycsúcson jelent meg.

Jelenléte a történet szerint még ma is érezhető az őzeken keresztül, akiket ezáltal az istenek hírnökének tartanak.

Egészen az 1600-as évekig halálbüntetés járt annak, aki valamelyik állatot bántotta, vagy leölte, napjainkban – bár halálra nem ítélik az állatkínzókat –, még mindig súlyos börtönbüntetés jár a tettért.

A szelíd szarvasok turisztikai vonzerejévé váltak a városnak, amelynek koronáját egy több mint százéves, két hétig tartó meseszerű hagyomány tette fel. A Szarvasgyűjtés néven ismert rendezvény a park központjában zajlik, egy francia kürtös az állatok kedvenc dallamát, Beethoven hatodik szimfóniáját adja elő. Az állatok szabályosan köré sereglenek, akik egyfajta szarvas-jutalomfalatot, úgynevezett shika senbeit kapnak ezért cserébe.

Az idei rendezvény december 1-től 14-ig tart, és mindennap, helyi idő szerint 10 órakor, hazai idő szerint éjjel kettőkor, élőben közvetíti a Japán Nemzeti Turisztikai Szervezet.

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
Négy fenntartható, alternatív megoldás utazás helyett
Nagyon jó híreket kaptunk: meghátrált a kormányhivatal, és így már nem bontják le a Wichmann kocsmát
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom