Close
Bátor és rettenthetetlen árnyalat határozza meg a következő évünket

Bátor és rettenthetetlen árnyalat határozza meg a következő évünket

A Pantone idén is megválasztotta azt a színt, ami inspirációt nyújthat a következő évre.

A 18-1750-es számmal jelölt, élénkrózsaszín Viva Magenta a cég szerint „egy nem szokványos vörös nem szokványos időkre“. „Asszertív, de nem agresszív – mi úgy emlegetjük, mint egy bársonykesztyűbe bújtatott öklöt“ – mondja róla a Pantone Color Institute alelnöke, Laurie Pressman.

Az intézet szerint az idei színválasztás tükrözi a kor “lázadó” szellemét és a koronavírus-járványt követően megújult érdeklődést a kreatív kísérletezés iránt.

Ugyanakkor, mint hozzáteszik, a szín már most is népszerű a divat- és szépségiparban. Idén például a Valentino divatház alkotott magentarózsaszín őszi/téli kollekciót. Az árnyalat szintén hagyományosan népszerű a rúzsok és pirosítók között, most azonban szemhéjpúderként is egyre gyakrabban találkozhatunk vele.

 

Jane Boddy a Pantone Intézet trend-előrejelzője felhívja a figyelmet arra, hogy

a színnek a természetben is fontos szerep jut, elsősorban trópusi virágokon és rovarokon láthatjuk.

Nem ez az első eset, hogy a Pantone rózsaszín árnyalatra voksolt, 2016-ban is ez volt a nyerő szín, igaz akkor egy sokkal világosabb tónus, a Rózsakvarc nyert a Serenity nevű világoskékkel együtt, tavaly pedig egy igencsak heves vitákat kiváltó színt válaszottak.

Nem a Pantone az egyetlen cég, amely az év színét diktálja, a lakberendezésben például ez az árnyalat fog hódítani jövőre.

(Forrás és képek: Dezeen)

viva magenta | rózsaszín | év színe | Pantone

FOLYTASD EZZEL

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Így néz ki Jennifer Lopez 15 milliárd forintos villája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram