Close
Az idei év sem maradhatott el nagy kalandok nélkül

Az idei év sem maradhatott el nagy kalandok nélkül

A tavaszi–nyári enyhítések során sokan felülkerekedtek a világnak, hogy élményekkel megtelve térjenek vissza otthonukba, akárcsak a vándormadarak; de azért a borongósabb őszi és téli napok során sem maradtunk tétlenek. Inspirációval, tippekkel, élménybeszámolókkal és bebarangolásra méltó úti célokkal próbáltunk egész évben kedveskedni nektek, ezekből gyűjtöttünk össze most egy csokorra valót.

Lakókocsival a vadvilágba

Sokan kíváncsiak, milyen lehet az élet szabadon, egyetlen lakókocsival. Ez a fajta nomád életvitel sokakat vonz, ám hosszabb távon annál kevesebbek tartanak ki mellette. A lakókocsis vándorélet tökéletes választás lehet azoknak a digitális nomádoknak, akik munka közben járnák be a világot. Van azonban néhány kérdés, amire nem árt választ találni, mielőtt lakókocsis útra indulunk.

Minden idők leghosszabb folyami hajóútja

Egy klasszikus folyami hajókirándulást általában hét éjszakára szoktak hirdetni, de amit az AmaWaterways szervez, messze eltér az átlagostól, és mindjárt rekordokat döntöget. A Seven River Journey néven futó hajóskaland ugyanis tizennégy országot, valamint hét folyót érint, és nem kevesebb mint negyvenhat éjszakás lesz. Igaz, hogy a hajóút csak 2023-ban indul, azonban így év végét taposva nem is tűnik olyan távolinak már az.

Olaszország kevéssé ismert, gyönyörű helyei

Az UNESCO világörökségi listájában számos közismert olasz város tündököl: a Rómák, Fireznék, Velencék és Amalfi-partok ragyogása pedig elhomályosítja azokat a helyeket, amelyek szintén nem véletlenül szerepelnek a listán. Most ilyen csodás itáliai helyszínekből szemezgettünk párat, amelyeket simán felrajzszögelhetsz egy olasz roadtriphez!

A világjáró magyar páros kalandozása Montenegróban

Élvezi a kalandor életmódot Tóth Péter és barátnője, akik fülig beleszerettek egyik állomáshelyükbe, Montenegróba. A pár lakóautóval vágott neki a világnak, és ha minden jól megy, még hosszú ideig úton lesznek. Montenegró mind az öt nemzeti parkját – Biogradska Gora, Lovcen, Lake Skadar, Prokletije, Durmitor – bejárták, és mivel a hegyek nagy szerelmeseinek mondják magukat, utóbbi kettő lett a kedvencük.

Évszázadokon át épült a szlovén Robin Hood erődítménye

A Postojnától kilenc kilométerre található Predjama Európa egyik legkülönlegesebb kastélya. Élő példája annak, hogy ha bevehetetlen erődítményt szeretne valaki építeni, azt egy barlang szájánál, 123 méteres sziklafal tetején tegye meg. A kastély kiváló úti cél lehet családoknak, baráti táraságoknak és magányos utazóknak is, titkai ugyanis mindenkit elvarázsolnak. Kicsik és nagyok egyaránt szívesen hallgatnak hihetetlen történeteket arról, hogyan öntöttek forró olajat a betolakodókra, miként vetették börtönbe az ellenségeket, és hogyan került elő 1991-ben egy kincsekkel teli, 16. századi láda a pincéből.

Utazás közben pedig podcastekkel csak még jobban telik az idő:

Robin Hood | velence | utazás | montenegró | válogatás

FOLYTASD EZZEL

Ezért a ritka égi jelenségért érdemes lesz kimenni az udvarra a nap közepén

Budapestet is érinti ez a 46 éjszakás, folyami szuperhajós álomutazás

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram