Close
Az idei év sem maradhatott el nagy kalandok nélkül

Az idei év sem maradhatott el nagy kalandok nélkül

A tavaszi–nyári enyhítések során sokan felülkerekedtek a világnak, hogy élményekkel megtelve térjenek vissza otthonukba, akárcsak a vándormadarak; de azért a borongósabb őszi és téli napok során sem maradtunk tétlenek. Inspirációval, tippekkel, élménybeszámolókkal és bebarangolásra méltó úti célokkal próbáltunk egész évben kedveskedni nektek, ezekből gyűjtöttünk össze most egy csokorra valót.

Lakókocsival a vadvilágba

Sokan kíváncsiak, milyen lehet az élet szabadon, egyetlen lakókocsival. Ez a fajta nomád életvitel sokakat vonz, ám hosszabb távon annál kevesebbek tartanak ki mellette. A lakókocsis vándorélet tökéletes választás lehet azoknak a digitális nomádoknak, akik munka közben járnák be a világot. Van azonban néhány kérdés, amire nem árt választ találni, mielőtt lakókocsis útra indulunk.

Minden idők leghosszabb folyami hajóútja

Egy klasszikus folyami hajókirándulást általában hét éjszakára szoktak hirdetni, de amit az AmaWaterways szervez, messze eltér az átlagostól, és mindjárt rekordokat döntöget. A Seven River Journey néven futó hajóskaland ugyanis tizennégy országot, valamint hét folyót érint, és nem kevesebb mint negyvenhat éjszakás lesz. Igaz, hogy a hajóút csak 2023-ban indul, azonban így év végét taposva nem is tűnik olyan távolinak már az.

Olaszország kevéssé ismert, gyönyörű helyei

Az UNESCO világörökségi listájában számos közismert olasz város tündököl: a Rómák, Fireznék, Velencék és Amalfi-partok ragyogása pedig elhomályosítja azokat a helyeket, amelyek szintén nem véletlenül szerepelnek a listán. Most ilyen csodás itáliai helyszínekből szemezgettünk párat, amelyeket simán felrajzszögelhetsz egy olasz roadtriphez!

A világjáró magyar páros kalandozása Montenegróban

Élvezi a kalandor életmódot Tóth Péter és barátnője, akik fülig beleszerettek egyik állomáshelyükbe, Montenegróba. A pár lakóautóval vágott neki a világnak, és ha minden jól megy, még hosszú ideig úton lesznek. Montenegró mind az öt nemzeti parkját – Biogradska Gora, Lovcen, Lake Skadar, Prokletije, Durmitor – bejárták, és mivel a hegyek nagy szerelmeseinek mondják magukat, utóbbi kettő lett a kedvencük.

Évszázadokon át épült a szlovén Robin Hood erődítménye

A Postojnától kilenc kilométerre található Predjama Európa egyik legkülönlegesebb kastélya. Élő példája annak, hogy ha bevehetetlen erődítményt szeretne valaki építeni, azt egy barlang szájánál, 123 méteres sziklafal tetején tegye meg. A kastély kiváló úti cél lehet családoknak, baráti táraságoknak és magányos utazóknak is, titkai ugyanis mindenkit elvarázsolnak. Kicsik és nagyok egyaránt szívesen hallgatnak hihetetlen történeteket arról, hogyan öntöttek forró olajat a betolakodókra, miként vetették börtönbe az ellenségeket, és hogyan került elő 1991-ben egy kincsekkel teli, 16. századi láda a pincéből.

Utazás közben pedig podcastekkel csak még jobban telik az idő:

Robin Hood | folyami hajóút | montenegró | utazás | 2021

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram