Close
Az időjárás nem a sofőrök barátja

Az időjárás nem a sofőrök barátja

Ha laikusként, kívülállóként olvasod ezt a cikket, akkor biztosan te magad is rácsodálkoztál már arra, hogy milyen emberfeletti teljesítményt visznek végbe a kamionsofőrök, akik hóban-fagyban és kánikulában is az úton vannak.

Ha pedig szakmabeliként olvasod ezeket a sorokat, akkor már biztosan van némi rutinod abba, hogyan vészeld át az időjárás által eléd gördített akadályokat. Ebben a cikkben igyekszünk abban segíteni, hogy minél zökkenőmentesebben tudj igazodni hideghez és meleghez egyaránt.

Válassz sofőr állást okosan!

Számtalan munka szerepel a Sofőr állás oldalán, de egyik sem hasonlít a másikra! Mindegyik állás más feltételeket, más körülményeket jelent beosztásban, bérezésben. Sőt, nem mehetünk el szó nélkül az időjárás mellett sem, hiszen számos olyan lehetőség van, amikor már az állásinterjún elhangzik, hogy rengeteg hideggel vagy épp meleggel jár – fokozottan igaz ez a nemzetközi viszonylatokra. Nem mindegy, hogy északra vagy délre kell járnod.

Természetesen akad pár alap paraméter, amelyet minden sofőrnek figyelembe kell vennie:

  • Mindig ráhagyással készülj a ruhákat illetően, nem mindig lesz lehetőséged mosni!
  • Mindig legyen nálad +2 kanna víz, mert bár a benzinkutasok szolidárisak a kamionsofőrökkel, azért nem túl szerencsés erre apellálni!
  • Gondoskodj a megfelelő mennyiségű power bankról, valamint arról, hogy menet közben töltsd fel őket, hiszen aligha akad kellemetlenebb, mint reggelre lemeríteni az akksit!
  • Legyen nálad tisztítószer, és persze készülj fel arra is, hogy egyszerűbb ételeket meg tudj főzni egy kis rizsfőző lábasban! Ehhez a szükséges éthordókról se feledkezz meg!

Ezek talán a legfontosabb dolgok, most nézzük az időjárással kapcsolatos óvintézkedéseket!

Úton télen-nyáron

Az alapfelszerelésen túl az időjárás okozta szélsőségegkre sem árt felkészülni. Nyáron praktikus, ha egy törölközőt terítesz az ülésre, így biztosan nem fogod átizzadni az ülést, és hasonlóan lényeges, hogy tartózkodj a cukros üdítők és az energiaitalok fogyasztásától, azok ugyanis nem oltják a szomjat! Fokozottan ügyelni kell arra, hogy az ételek gyorsabban romlanak a hőségben, ezért fontos a megfelelő hűtés, hogy elkerüld az ételek okozta fertőzéseket!

Hiába van nyár, a gyorsan lecsapó viharok miatt mindenképp gondoskodj vízálló ruháról, sosem tudhatod, mikor lesz rá szükséged! Persze a tél sem jobb, hiszen a hatalmas hőmérsékletkülönbséggel kell megküzdened, ezért a réteges öltözködés életbevágóan fontos. Használj thermoruhákat, készíts be magadnak vízforralót, egy forró kávé, tea vagy egy bögre leves életet menthet! Télen a jégoldóról és a hótakarító eszközökről se feledkezz meg, könnyen slamasztikába kerülhetsz ezek nélkül!

Felkészültél?

A fentiek alapján bármilyen sofőr állást is vállalsz el a meghirdetett pozíciók közül, biztosan nem fogsz felkészületlenül nekiindulni! Legyen akár tél, akár nyár, az igazi kamionsofőrt semmi sem tudja zavarba hozni!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram