Close
Az inhalációs terápia előnyei

Az inhalációs terápia előnyei

Betegség esetén számos módja van annak, hogy a gyógyszert hatékonyan eljuttassuk oda, ahol a hatását kifejti. Légzőszervi megbetegedéseknél a legjobb módszer legtöbbször az inhaláció. A kompressziós vagy ultrahangos inhalátorok közvetlenül és hatékonyan a tüdőbe juttatják a megfelelő gyógyszereket.

 

Inhalátorok típusai

 

Az inhalátorok olyan eszközök, amelyek a legtöbb felső és alsó légúti megbetegedés esetén tudnak segíteni a hatékony gyógyszerelosztásban. A Rehaker.hu inhalátor választékában megtalálható a kompresszoros és az ultrahangos változat is. A kompresszoros változat egy régebbi technológia, amely sűrített levegő segítségével végzi el a gyógyszerporlasztást. Az ultrahangos inhalátor a porlasztást az ultrahangos rezgések segítségével végzi el.

 

A kompresszoros eszköz esetében a létrejövő részecskeméretek meglehetősen változatosak, és az eszköz is időnként hangos lehet működés közben. Az ultrahangos verziónál a részecskék mérete közel megegyező, és szinte teljesen hangtalan. A kompresszoros inhalátor nagy előnye azonban, hogy mindenféle gyógyszer használatára alkalmas, az ultrahangos eszközzel egyes gyógyszerek nem alkalmazhatóak a működése során keletkező hő miatt.

Miért érdemes az inhalátorokat választani?

Az inhalátorok közvetlenül a tüdőbe juttatják a kívánt gyógyszert, megfelelően elosztva. Egy tablettában kapható gyógyszer a gyomrunkon és a beleinken átjutva szívodik csak fel, ezáltal lényegesen lassabban hat. Az egyik leginkább használt hörgőtágító hatását körülbelül 5 perc alatt kifejti az inhaláció során, míg tablettás formában csak fél óra után jelentkezik a hatása.

A kompressziós és ultrahangos inhalátorok folyamatos gyógyszeradagolást tesznek lehetővé, így nem kell odafigyelni a pontos belégzésre, mint egy kézi pumpás verziónál. A kompressziós inhalátorokból lehet asztali, valamint kézben hordozható verziót is választani, az ultrahangosokból kizárólag kézi változat létezik.

Kényelmes gyógyszeradagolás

A kézi inhalációs eszközök segítségével már meglehetősen egyszerű a gyógyszerek adagolása, hiszen ezek az inhalátorok kis súlyuk révén könnyen szállíthatóak és egyszerűen használhatóak. A modern eszközök könnyen karbantarthatóak, töltésük a hálózati adapter segítségével gyors. Gyermekek számára elérhetőek állatfigurás változatok is, így csökkentve a rendszeres gyógyszerszedés okozta kényelmetlenségeket, illetve a gyermekek számára előnyös lehet az ultrahangos eszközök csendessége.

Természetesen, mint minden más gyógyászati segédeszköz esetén, itt is először a kezelőorvossal kell egyeztetni a használatról. Abban az esetben, ha az orvos is előnyösnek tartja a használatát, ezzel a könnyen kezelhető eszközzel jelentősen meg lehet könnyíteni a légúti megbetegedésekben szenvedő emberek gyógyszerbevitelét.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom