Az örök rejtély: vajon le kell-e öblíteni az edényeket a mosogatógépbe helyezés előtt vagy sem?

Sokan abban a tévhitben élnek, hogy mielőtt valamit a mosogatógépbe teszünk, azt előtte le kell öblíteni, hiszen a készülék nem bír el vele. Mivel mindenki szeretne kevesebb időt tölteni a konyhában való takarítással, így most eláruljuk, hogy erre a lépésre semmi szükség. Sajnos még mindig sokan azt hiszik, hogy ez az egyetlen módja annak, hogy a készülék maradéktalanul megtisztítsa az edényeket, a megfelelő berendezés esetében ezt nem kell megtenni.

Ebben a cikkben végre fény derül az örök rejtélyre a mosogatógéppel kapcsolatban. Eláruljuk, hogy vajon valóban szükség van-e az előáztatásra, valamint kitérünk arra, hogy milyen egy jó mosogatógép.

Kell-e öblíteni vagy nem?

A rövid válasz az, hogy nem. Csupán az ételmaradékokat kell eltávolítani róla, de tovább nem kell mennünk. Az onlineMárkaboltok beépíthető mosogatógépei esetében semmi szükség arra, hogy előtte tulajdonképpen félig elmossuk a tányérokat vagy a poharakat. Sőt, kijelenthetjük, hogy még kárt is okozunk azzal, ha ezt megtesszük. Az előzetes öblítés ugyanis nem tesz jót a gépnek, ráadásul az ehhez felhasznált vizet teljesen feleslegesen juttatja el a lefolyóba.

Azzal, hogy folyó vizet engedünk a tányérokra, hogy megkönnyítsük a készülék dolgát, tulajdonképpen csökkentjük a gép tisztító hatékonyságát. A mosogatógép ugyanis úgy működik, hogy a belehelyezett mosogatószer vagy tabletta a maradékhoz kapcsolódik. Amennyiben nincs mihez tapadnia, akkor nem fogja tudni elvégezni a megfelelő munkát. A mosogatási ciklus nem lesz hatékony, ráadásul még mosogatószert és vizet is pazarlunk.

Megzavarjuk a mosogatógép agyát

Ma már szinte minden elektromos berendezésben érzékelőt helyeznek el. Ezek figyelik, ellenőrzik, ha a készüléknek további vízre van szüksége, így lesz a végeredmény tiszta és csillogó edény. Ha azonban nincs ételmaradék, akkor a gép úgy fogja gondolni, hogy az adott tányér, pohár vagy étkészlet tiszta, így a többit sem fogja megfelelően megtisztítani.

Előfordulhat, hogy a mosási eredmény nem tökéletes, az általában emiatt történik. Ilyenkor két dolog szokott történni: az egyik, hogy mi magunk szabadulunk meg a kosztól és kézi mosást alkalmazunk. A másik megoldás, hogy berakjuk őket egy újabb körre, ami se nem költséghatékony, se nem túl környezetbarát. A lényeg tehát, hogy egyáltalán nem éri meg a zsíros edényt előáztatni, hiszen a készülék dolga, hogy mindezt megtegye.

Milyen egy jó mosogatógép?

A Bosch évek óta azon van, hogy a lehető legmodernebb technológiával dolgozva megalkossa a legjobb gépeket. A legtöbb berendezésük már rendelkezik automatikus programmal, ami szabályozza többek között a víz hőmérsékletét, illetve az öblítés idejét. Ennek köszönhetően pedig többé nem lehet probléma a szennyezett edény vagy éppen a betöltési mennyiség. Csak annyi vizet használ fel, amire szüksége van ahhoz, hogy tökéletes eredményt érhessen el.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom