Close
Az utazások stresszesek lesznek, de mindenre van megoldás

Az utazások stresszesek lesznek, de mindenre van megoldás

A világ országainak hatalmas része még mindig az utazásra nem ajánlottak közé tartozik, nem csoda, ha sokan azt mondják, hogy az utazás most még stresszesebb, mint valaha volt.

Az utazási szorongást a vakcinák, a negatív PCR-tesztek, a határidők betartása csak fokozza, ráadásul a szálláshelyek árai is szépen megindultak fölfelé. Ezen tényezők külön-külön is alkalmasak lennének arra, hogy megemeljék a stressz-szintünket, vannak azonban olyan módszerek, amelyekkel megőrizhetjük nyugalmunkat.

Utazzunk belföldön!

2021-től sokan reméltük azt, hogy végre útnak indulhatunk, hogy bejárjuk a világot, felfedezzünk csodálatos természeti kincseket, épített örökségeket, gasztronómiai különlegességeket. Egyelőre azonban az ajánlások szerint érdemes utazásainkat a határon belül tervezni. Emiatt nem szabad kétségbe esnünk, hiszen Magyarország is rendkívül gazdag minden jóban, ami csak vonzani tudja a turistákat.

Mindig olvassuk el az apró betűs részeket!

A krach ugyanis bármikor beüthet. Legyen szó szállodai foglalásról vagy repülőjegyről, minden esetben tájékozódjunk a lemondási feltételekről, és a vis major helyzetekre vonatkozó rendelkezésekről! Fontos ugyanis, hogy tisztában legyünk azzal, mit tehetünk, ha megfertőződünk, vagy ha a szálláshelyen üti fel a fejét a vírus. Sok esetben pedig érdemes mérlegelnünk, hiszen elképzelhető, hogy jobban járunk, ha repülő helyett autóval vagy lakókocsival indulunk felfedezni szűkebb vagy tágabb környezetünket. És amit talán minden eddiginél fontosabb: kössünk utazási biztosítást!

Fogadjuk el azt a tényt: természetes, ha szorongunk!

Emlékeztessük magunkat arra, hogy ez csupán ideiglenes állapot, és igenis el fog jönni az ideje annak, amikor biztonságban érezhetjük magunkat a repülőn, a zsúfolt várókban, a napozók ezrei között a tengerparton. Minden, amit jelenleg frusztrálónak érzünk, idővel meg fog oldódni, utazóként pedig a legjobb, amit tehetünk, hogy minden alternatívát számba veszünk, mérlegelünk, és megünnepeljük a legapróbb győzelmeket, enyhítéseket, új lehetőségeket.

Eközben a magyar hátterű Wizz Air a nyári szezonra új útvonalat kínál: június 13-tól közvetlenül elérhetővé válik Budapestről a Kréta szigetén található Haniá (Chania) tengerparti városa is. A Wizz Air nemrég Palermóban nyitotta meg negyvenkettedik bázisát, ahol 2021 júniusától két Airbus A321 típusú repülőgépe áll szolgálatba.

FOLYTASD EZZEL
Még a koronavírus előttinél is jobb turisztikai adatokat produkált most Magyarország
Csak védettségivel látogathatók az éttermek és a bárok ebben a belga nagyvárosban
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom