Close
Azt szeretnék ebben budapesti étteremben, hogy a vendég gasztrosokkot kapjon

Azt szeretnék ebben budapesti étteremben, hogy a vendég gasztrosokkot kapjon

Az idén harmincéves Arany Kaviár egy kolumbiai kutató-fejlesztő séffel dolgozta ki új koncepcióját, amely ennek köszönhetően egy igazi gasztrosokk.

Október 23-án kóstolhatták először a vendégek az Arany Kaviár harmincadik évfordulóját ünneplő Golden Season menüjét, amely egyben izgalmas új korszakot is nyit az étterem történetében.

A markáns megújulás az elmúlt fél év háttérmunkájának eredménye. Kanász László vezető séf és José Guerrero R&D (kutató-fejlesztő) séf egy modern és szabadon kísérletező konyhai irányvonalon indultak el,

Magyarországon egyedülálló módon a menü ételkreációiról, sőt azok számáról sem árultak el korábban semmit, és ehhez továbbra is tartják magukat.

A tulajdonosok, Molnár Attila és Nyíri Szása szándéka nem kevesebb, mint megtartani a múltból az értékeket és az elmúlt évtizedek tapasztalatait, de valami egészen újat nyújtani, hazai viszonylatban egy egyedi szolgáltatást képviselni.

Búcsú lenne ez az orosz vonaltól? Lehetséges. Ígéretük szerint, ami változatlan: maradnak a legjobb alapanyagok, a kaviár és személyes odafigyelésük a szerviznél.

Az évfordulós menü a jövőbe tekint

Az október 23-tól indult Golden Season menü egy egész estés vacsoraélmény. Rendhagyó, hogy a fogásokat tudatosan csak a vacsora során leplezik le.

A két és fél órás élmény menüsorában található kreációk elmaradhatatlan alapanyaga a kaviár. Az évfordulót olyan különlegességek teszik emlékezetessé, mint a Golden Season Osetra kaviár, amelyet kifejezetten a harmincadik születésnap megünneplésére választottak ki karaktere és gazdag íze miatt. A Gourmet Selection sorozatba pedig egy limitáltan elérhető ritkaság is került: az Albínó Iráni Beluga kaviár, amely az étterem névadójának számít.

A fogásokkal összehangolt borsort ezúttal elfeledett hazai szőlőfajták boraiból állította össze Varga Ákos sommelier, ezzel is a múlt kincsei előtt tisztelegve és tovább hangsúlyozva a menü egyediségét.

Az Arany Kaviárban most sem pusztán ételsorokban, és italsorokban gondolkodnak. A tálalás, az eszközök és a szerviz egyenrangú partnere ezeknek. A fatálakat kizárólag az étterem számára faragták ezekhez az ételekhez. Más étteremben nem lehet hasonlóval sem találkozni.

A járványhelyzet felszabadította a kreatív energiákat: az étteremben újító, szabadon alkotó konyhai műhelymunka kezdődött

“Katalizátorunk a kutatás-fejlesztés. Kutató-fejlesztő séffel más étterem nem dolgozik, holott a világban ez most a trend. Az a célunk, hogy aki most velünk tart egy este, az egy gasztrosokkot kapjon. Nincsenek előételek, főételek, desszertek. Ételkreációk vannak, melyek mindig a meglepetés erejével fognak hatni. A sós, édes ízek játéka folyamatos. Több édes fogásunk van, mint egy átlag degusztációs menüben” – foglalja össze lendületes, új törekvéseiket Molnár Attila tulajdonos.

A hagyományok tiszteletével együtt a folyamatos megújulás az Arany Kaviár legfőbb ambíciója: az idén elindult konyhai műhelymunkával és José Guerrero szakértő érkezésével ebben nyílnak most új távlatok. José Guerrero a San Sebastián-i Basque Culinary Center után Master of Science végzettséget szerzett gasztronómiai tudományokból, és Michelin-csillagos éttermekben gyűjtött tapasztalatot. Budapestre érkezve fáradhatatlanul analizál, és innovatív megoldásokat kutat.

Az étterem konyhai csapata így friss szemlélettel, kreatívan áll a klasszikus fogásokhoz és nemes alapanyagokhoz. Az étterem séfje, Kanász László továbbra is egyszerre képviseli a harmóniára törekvést és az újító kedvet. A magyar édesvízi halakat modern szemlélettel dolgozza fel. A két séf és a tulajdonosok célja, hogy minél átfogóbb, élményközpontú koncepciót fejlesszenek, és az Arany Kaviárt ezzel az új koncepcióval vezessék át a következő harminc évbe.

Ez is érdekelhet:

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom