Close
Teljesen kitilthatják az oltatlanokat a zárt térben tartott rendezvényekről Bajorországban

Teljesen kitilthatják az oltatlanokat a zárt térben tartott rendezvényekről Bajorországban

Ha tovább súlyosbodik a járványhelyzet, a szigorítások is keményebbek lesznek.

Kitilthatják az oltatlanokat Bajorországban a zárt térben tartott rendezvényekről, ha tovább fokozódik a koronavírus-járvány negyedik hulláma – jelentették be szerdán Münchenben a német tartomány kormányának ülése után.

Markus Söder miniszterelnök kiemelte, hogy a koronavírus “teljes erővel visszatért”, ezért “nehéz tél” vár a tartományra, ha nem emelkedik jelentősen az egyelőre nagyjából kétharmados – 64,6 százalékos – átoltottság.

A negyedik hullám különösen súlyos helyzetet idézett elő, ezt mutatja, hogy a huszonöt németországi járványgóc közül tizenhat Bajorországban van. Ezért megszigorítják a fertőzésvédelmi előírásokat.

Elrendelik egyebek mellett a kötelező maszkviselést az iskolákban, és bevezetik azt is, hogy csak a teljes oltással rendelkezők és a fertőzésen igazoltan átesettek vehetnek részt zárt térben tartott rendezvényeken, ha az intenzív osztályon kezelt fertőzöttek száma hatszáz fölé emelkedik

– ismertette a kormányfő.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

zárt tér | covid | szigorítás | koronavírus | igazolás

FOLYTASD EZZEL

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

A világ legrégebbi városai a történelem esszenciái

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram