Close
Mindenkinek fizette az italát a város, hogy megelőzze a problémákat

Mindenkinek fizette az italát a város, hogy megelőzze a problémákat

A belga Balen sajátos kísérletbe fogott, hogy megelőzze a túlzott italozásból fakadó baleseteket.

Egy éve indult a Sobercoin elnevezésű kísérleti projekt, amelynek célja az volt, hogy megelőzze az „alapozást“, vagyis azt, hogy a fiatalok már egy bizonyos alkoholszinttel érkezzenek a szórakozóhelyre. A város szerint ugyanis azok, akik ittasan érkeznek a buliba, nagyobb valószínűséggel szorulnak orvosi segítségre, vagy keverednek verekedésbe.

Az önkormányzat, hogy ezt megelőzze, három italt fizetett a bulizni vágyóknak, ha józanul érkeznek a klubba – ezt pedig alkoholszondával mérték le.

A város most a program évfordulóján mérleget vont, mely szerint az elmúlt egy évben nyolc eseményen 1328 ingyenes italutalványt osztottak szét, és az év második felében már a bulizó fiatalok mentek oda a munkatársaikhoz a partikon az italutalványokért. Míg a 16 és 18 év közöttiek csak sört és bort kaphattak, a 18 év felettiek a teljes itallapról választhattak. A projekt sikere ellenére a város még nem közölte, hogy a folytatja-e a projektet.

Nem tudjuk, hogy Amerikában is adódnak-e hasonló problémák, de azt igen, hogy némileg ellenkező előjelűek igen. Akárhogy is, egy jó sörért érdemes ellátogatnunk Belgiumba és még néhány másik helyre.

(Forrás: The Mayor, képek: Unsplash)

Sobercoin | ital | belgium | alkohol | ingyen

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ide érdemes elmenni a hétvégén igazán különleges indiai fogásokért

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram