Close
Börtön jár majd a szexért Balin? Megszólalt a kormányzó

Börtön jár majd a szexért Balin? Megszólalt a kormányzó

Világszerte aggodalmakat váltott ki Indonézia új törvénye, amely nemcsak a házasságon kívüli szexet, de az azon kívüli együttélést is tiltja.

Korábban arra lehetett következtetni, hogy az új szabályozás a külföldi lakosokra és turistákra is vonatkozni fog, most azonban Bali kormányzója, Wayan Koster azt mondta, hogy a Balin élőknek és odalátogató külföldieknek nem kell aggódniuk, mert

nem fogják ellenőrizni a turistaszállásokon, például szállodákban, villákban, vendégházakban tartózkodók családi állapotát.

Mint hozzátette, Balin minden a megszokott módon zajlik, a látogatás pedig kényelmes és biztonságos. Szavait Albert Aries kormányszóvivő is megerősítette, aki szerint a külföldi befektetőknek és utazóknak “nem kell aggódniuk”, mert “az emberek magánéletének védelmét továbbra is a törvény garantálja”, és a turisztikai szektor szereplőinek nem írják elő, hogy bárkit is a családi állapotáról kérdezzenek.”

Az ugyanakkor nem teljesen világos, hogy a várhatóan három év múlva életbe lépő törvény egyéb rendelkezései vonatkoznak-e majd a külföldiekre, mint az elnök megsértéséért és a nemzeti ideológiával ellentétes vélemény kinyilvánításáért járó büntetés.

A házasságon kívüli szexért a helyiek egyéves börtönbüntetést kaphatnak,

de nem tehet bárki feljelentést. Például ha valaki házasság előtt létesít élettársi kapcsolatot, akkor a szülei jogosultak panaszt tenni az ügyben. Az új törvénnyel kapcsolatban sok kérdés még nem tisztázott, de több jogvédő szerint is visszalépést jelent az emberi jogok és az alapvető szabadságok védelmének terén.

Hogy Balinak mennyire fontosak a turisták, azt illusztrálja a nemrég bevezetett digitálisnomád-vízum, aki pedig Balin szeretne szabadúszni, kipróbálhatja akár magyar szervezésben is.

(Forrás: CNN, CNN, képek: Getty Images)

indonézia | bali | házasság | szex | turisták

FOLYTASD EZZEL

Rekordot döntött tavaly a Budapest Airport forgalma: nézd meg, mennyien utaztak a fővárosból!

A világ egyik leghíresebb szellemvárosa olyan, mintha a Disney tervezte volna

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram