A következő fokozatra kapcsolja a sétarepülést ez a cég

Számos ikonikus turisztikai helyszín fölé szerveznek sétarepüléseket, hogy a tájak így mutassák meg igazi arcukat, mint például a Nazca-vonalak vagy a Grand Canyon esetében. A World View nevű cég azonban ennél is tovább illetve feljebb menne.

A napokban mutatta be annak a ballonnak a terveit, mely szándékai szerint már 2024-ben a Föld légkörének szélére repítené a turistákat.

A dizájn a főleg közlekedési eszközökhöz és utazáshoz kapcsolódó koncepciókat tervező PriestmanGoode érdeme, mely ugyanakkor érdekes háztartási kiegészítőkkel is megörvendeztette már az esztétikummal övezett praktikum híveit.

Magaslégköri vagy sztratoszféra-ballonokat gyakran használnak tudományos kutatások céljából, ebben az esetben azonban az élmény kerülne a középpontba.

A ballonhoz egy kapszula csatlakozna, amely harmincezer méteres magasságba szállítaná a kéttagú személyzetet és a nyolc kalandvágyó jelentkezőt, akik megcsodálhatnák többek között a Föld görbületét és a világűr sötétjét.

Emellett a kapszulák olyan, ikonikus helyszínek közeléből szállnának fel, melyekre szintén érdemes néhány pillantást vetni a magasból, mint például a Nagy-korallzátony, a gízai piramisok, a kínai nagy fal vagy a Grand Canyon. Az utazások hajnal előtt indulnának és hat-tizenkét óráig tartanának.

A résztvevők elmerülhetnek az egyes helyszíneknek és magának a Földnek a szépségében, törékenységében és történelmében 

mondta a World View.

Mindez fejenként ötvenezer dollárért lehet a miénk, de a cég ajánlja az utazásokat többek között céges csapatépítésekre és vezetői elvonulásokra is.

Ehhez a koncepcióhoz hasonlóval állt elő egyébként korábban a slow űrutazást kínáló Spaceship Neptune is. A World View jövőre indítaná az első teszteket emberekkel, és már fogadják a foglalásokat 2024-re.

Szintén elkezdték árusítani a jegyeket a “világ első kereskedelmi célú űrrepülőgépére”, melyek ilyen űrkikötőkből szállhatnak majd fel.

(Forrás: Dezeen, képek: World View Enterprises/Dezeen)

sétarepülés | PriestmanGoode | sztratoszféra-ballon | ballon | űrrepülés

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom