Close
Bálna alakú, lebegő városokba telepítené az emberiséget ez a bámulatos projekt

Bálna alakú, lebegő városokba telepítené az emberiséget ez a bámulatos projekt

Ezeké a bálnacsaládot formázó, önfenntartó városoké a jövő? Könnyen lehet!

A Dezeen építészeti portál Redesign the World döntős projektje Justitian Khoo bámulatba ejtő projektje, aki nagyon formabontóan képzeli el a jövő városait.

A The Whales nevű koncepció lényege, hogy bálna alakú városok úsznának a vízen, melyeket teljes egészében a napból, tengerből és szélből nyert megújuló energia működtetne.

A táplálékot haltenyészésből képzeli el a tervező, amely egyszerre proteingazdag élelemmel látná el a lakókat, az ételmaradékokat és csontokat pedig a városokon kialakított, lebegő farmokon használnának tápanyagként és komposztálnák is.

A vízen lebegő városok teljesen önfenntartóak és míg a vízen úsznak, addig a természet vissza tudja foglalni a szárazföldet.

A tervező szerint így helyreállhatna a természet ökoszisztémája és hely szabadulna fel a szárazföldön. Khoo a dizájnnál a bálnacsaládokból inspirálódott, akik mindig együtt utaznak és segítik egymást a vízen; így képzeli el a lebegő városokban élő embereket is. A tervező részletesen kidolgozta, milyen rendszerekkel tud teljesen önfenntartó lenni a bálnaváros, ha érdekel, itt olvashatsz róla többet!

(Forrás: Dezeen)

FOLYTASD EZZEL
Egyedi és jövőbemutató anyagkönyvtár nyílt a Momén
Ez a portugál ház olyan mint egy Fernando Pessoa-vers
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom