Close
Bálna alakú, lebegő városokba telepítené az emberiséget ez a bámulatos projekt

Bálna alakú, lebegő városokba telepítené az emberiséget ez a bámulatos projekt

Ezeké a bálnacsaládot formázó, önfenntartó városoké a jövő? Könnyen lehet!

A Dezeen építészeti portál Redesign the World döntős projektje Justitian Khoo bámulatba ejtő projektje, aki nagyon formabontóan képzeli el a jövő városait.

A The Whales nevű koncepció lényege, hogy bálna alakú városok úsznának a vízen, melyeket teljes egészében a napból, tengerből és szélből nyert megújuló energia működtetne.

A táplálékot haltenyészésből képzeli el a tervező, amely egyszerre proteingazdag élelemmel látná el a lakókat, az ételmaradékokat és csontokat pedig a városokon kialakított, lebegő farmokon használnának tápanyagként és komposztálnák is.

A vízen lebegő városok teljesen önfenntartóak és míg a vízen úsznak, addig a természet vissza tudja foglalni a szárazföldet.

A tervező szerint így helyreállhatna a természet ökoszisztémája és hely szabadulna fel a szárazföldön. Khoo a dizájnnál a bálnacsaládokból inspirálódott, akik mindig együtt utaznak és segítik egymást a vízen; így képzeli el a lebegő városokban élő embereket is. A tervező részletesen kidolgozta, milyen rendszerekkel tud teljesen önfenntartó lenni a bálnaváros, ha érdekel, itt olvashatsz róla többet!

(Forrás: Dezeen)

ausztrália | építészet | bálna | dizájn | lebegő város

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram