Close
Válasz a megélhetési válságra: újabb város döntött úgy, hogy megfelezi a tömegközlekedésének árait

Válasz a megélhetési válságra: újabb város döntött úgy, hogy megfelezi a tömegközlekedésének árait

Szeptembertől az év végéig felére csökkentik a jegyeket a katalán fővárosban, a kedvezmény Barcelona összes buszára, metrójára és vonatára érvényes lesz.

Barcelonában szeptember 1-től egészen december 31-ig féláron vehetők igénybe a tömegközlekedési eszközök – így kívánják elősegíteni azt, hogy a lakosok jobban meg tudjanak birkózni

a megugró inflációval és a megélhetési költségek emelkedésével.

A katalán főváros tömegközlekedése alapvetően is olcsóbb, mint számos más európai városé, de ezzel a kedvezménnyel egy harminc napos bérletet 16 ezer forint helyett 8 ezer forintért lehet megvásárolni, egy tíz útra szóló T-Casual kártya pedig nagyjából 2300 forintba kerül majd.

A menetjegyek árát 1,2 euróban határozták meg.

Ahogyan arról a Roadster is beszámolt, Európa-szerte megélhetési válsággal szembesülnek az emberek a megnövekedett élelmiszer-, üzemanyag- és energiaárak miatt, melyet az Ukrajnában zajló háború okoz. Az országok különféle módon próbálnak segítséget nyújtani a lakosságnak, vannak olyanok, akik a tömegközlekedésbe terelnék át állampolgáraikat. Ebben a cikkünkben összegyűjtöttük azokat az országokat, ahol már biztosan kedvezményesen lehet utazni.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

barcelona | jegyár | tömegközlekedés

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram