Close
Több órára bezár a Szent István Bazilika augusztus 20-án, ekkor nem érdemes odamenni

Több órára bezár a Szent István Bazilika augusztus 20-án, ekkor nem érdemes odamenni

Augusztus 20-án, a Bazilika búcsúnapján módosított nyitvatartás és miserend lesz érvényben – jelentette be közösségi oldalán a Szent István Bazilika. Ennek értelmében a templomtérben 8.30-kor és 10 órakor lesz szentmise. A 10 órai misét Mohos Gábor püspök atya celebrálja, amelynek során a koronaőrök a Szent Jobbot elhelyezik a szentélyben.

Felhívják a figyelmet arra, hogy a jegyiroda ezen a napon zárva tart. 13 órától pedig biztonsági átvizsgálás miatt a Bazilikát és a Szent István teret lezárják és délután 15 órától nyitják meg ismét az ünnepi misére érkezők előtt.

A hagyományoknak megfelelően 17 órakor kezdődik a Bazilika előtti téren az ünnepi szentmise és Szent Jobb körmenet. A szentmisét bemutatja Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a Püspöki Kar tagjaival, szentbeszédet mond Bernard Bober kassai érsek.

(Fotók: Getty)

augusztus 20. | Szent Jobb | Bazilika | szent istván nap | szent jobb körmenet

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram