Close
Itt a lehetőség a szabadtéri sütés hazai sztárjaitól megtanulni a trükköket

Itt a lehetőség a szabadtéri sütés hazai sztárjaitól megtanulni a trükköket

Néhány éve még nagyon kevesen foglalkoztak Magyarországon a barbecue-val, manapság viszont egyre többen vásárolnak szmókert, és sütik otthon a kertben a marhaszegyet vagy az oldalast. Május 4-én Etyekre várják azokat, akik most ismerkednek a műfajjal, és szívesen tanulnának a szakma itthoni legjobbjaitól.

2nd bbq & grill training day az esemény neve, melyen a hazai nagyágyúk adnak tanácsokat kezdő szakácsoknak, mutatnak meg nem is annyira titkos fortélyokat, és persze válaszolnak a vélhetően egymás után záporozó kérdésekre.

Az etyeki Vajda János utcában közös sütés-főzés-füstölés keretein belül sajátíthatjuk el a fán és faszénen készült ételek művészetét, méghozzá lépésről lépésre, az előkészületektől a tálalásig, minden apró részletre kitérve.

A menü elég masszívnak néz ki: többek között bbq marhaszegy, steak, porchetta, pulled pork, rosé kacsamell, egészben sült malac és bbq kolbászok szerepelnek rajta, a tréningen pedig olyan kiválóságoktól lehet tanulni, mint Serényi Zsolt (BP BARbq), Rácz Attila (MészárSteak), Veress József (Wood2smoke), Szabó Ferenc (Briquette), illetve az általunk egy nagyobb portréban bemutatott Adorjányi Máriusz (Nyárspolgár).

A limitált férőhelyes (hetvenöt fő), hat-nyolc órás kurzus tiszteletdíja 30 ezer forint, további részletek errefelé találhatóak.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Hartyányi Norbert)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom