Close
Itt a lehetőség a szabadtéri sütés hazai sztárjaitól megtanulni a trükköket

Itt a lehetőség a szabadtéri sütés hazai sztárjaitól megtanulni a trükköket

Néhány éve még nagyon kevesen foglalkoztak Magyarországon a barbecue-val, manapság viszont egyre többen vásárolnak szmókert, és sütik otthon a kertben a marhaszegyet vagy az oldalast. Május 4-én Etyekre várják azokat, akik most ismerkednek a műfajjal, és szívesen tanulnának a szakma itthoni legjobbjaitól.

2nd bbq & grill training day az esemény neve, melyen a hazai nagyágyúk adnak tanácsokat kezdő szakácsoknak, mutatnak meg nem is annyira titkos fortélyokat, és persze válaszolnak a vélhetően egymás után záporozó kérdésekre.

Az etyeki Vajda János utcában közös sütés-főzés-füstölés keretein belül sajátíthatjuk el a fán és faszénen készült ételek művészetét, méghozzá lépésről lépésre, az előkészületektől a tálalásig, minden apró részletre kitérve.

A menü elég masszívnak néz ki: többek között bbq marhaszegy, steak, porchetta, pulled pork, rosé kacsamell, egészben sült malac és bbq kolbászok szerepelnek rajta, a tréningen pedig olyan kiválóságoktól lehet tanulni, mint Serényi Zsolt (BP BARbq), Rácz Attila (MészárSteak), Veress József (Wood2smoke), Szabó Ferenc (Briquette), illetve az általunk egy nagyobb portréban bemutatott Adorjányi Máriusz (Nyárspolgár).

A limitált férőhelyes (hetvenöt fő), hat-nyolc órás kurzus tiszteletdíja 30 ezer forint, további részletek errefelé találhatóak.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Hartyányi Norbert)

Close