Close
Tiéd lehet a Beatles-történelem egyik ikonikus darabja, iszonyú sok pénzért

Tiéd lehet a Beatles-történelem egyik ikonikus darabja, iszonyú sok pénzért

Eladó a zenekarhoz köthető kultikus Abbey Road útjelző tábla.

Alighanem örökre a popkultúra része marad a The Beatles 1969-ben megjelent Abbey Road című lemezének borítója, melyen a négy gombafejű átsétál egy gyalogátkelőhelyen.

A most eladósorba került londoni útjelző tábla ugyan nem szerepel az album artworkjében, de így is hatalmas jelentősége van, hiszen a híres Abbey Road Studióhoz számos más ismert előadó is szorosan kötődik. Megfordult ott a The Beatlesen kívül a Queen, a Florence + The Machine, Ed Sheerean vagy éppen Lady Gaga is.

A tábla tehát a zenetörténelem egyik fontos darabja, amit valószínűleg minden fanatikus szívesen őrizgetne a gyűjteményében.

Az ereklye egyike azon tárgyaknak, melyeket Westminster városi tanácsa jótékony célból bocsát aukcióra.  A kollekció további darabjai London történelmének fontos szeletét képezik, vagyis egyedülálló lehetőségnek tűnik most megszerezni egy-egy gyöngyszemet.

A február 17-én kezdődött licit március 3-án zárul. A cikk írásának pillanatában 8500 fontnál (kb. három és fél millió forintnál) állt a legmagasabb ajánlat a Misha Black által 1967-ben megtervezett tábláért, ami nagyságrendekkel több a remélt 1-2 ezernél. A licitbe itt lehet beszállni.

Eközben a Norvég Nemzeti Múzeum az évekig tartó spekulációkat követően megerősítette, hogy a világ egyik leghíresebb festményén, A sikolyon elrejtett, szinte láthatatlan titkos üzenetet valóban a művész, Edvard Munch írta. Nottinghamben pedig kivágták egy ház falából Banksy hulahoppozó kislányt ábrázoló művét.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

 

útjelző tábla | darab | aukció | licit | gyűjtemény

FOLYTASD EZZEL

Egy neves egyiptológus azt állítja: megtalálta Nefertiti múmiáját

Hét program, amit látnod kell a Liszt Ünnepen

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom