Tiéd lehet a Beatles-történelem egyik ikonikus darabja, iszonyú sok pénzért

Eladó a zenekarhoz köthető kultikus Abbey Road útjelző tábla.

Alighanem örökre a popkultúra része marad a The Beatles 1969-ben megjelent Abbey Road című lemezének borítója, melyen a négy gombafejű átsétál egy gyalogátkelőhelyen.

A most eladósorba került londoni útjelző tábla ugyan nem szerepel az album artworkjében, de így is hatalmas jelentősége van, hiszen a híres Abbey Road Studióhoz számos más ismert előadó is szorosan kötődik. Megfordult ott a The Beatlesen kívül a Queen, a Florence + The Machine, Ed Sheerean vagy éppen Lady Gaga is.

A tábla tehát a zenetörténelem egyik fontos darabja, amit valószínűleg minden fanatikus szívesen őrizgetne a gyűjteményében.

Az ereklye egyike azon tárgyaknak, melyeket Westminster városi tanácsa jótékony célból bocsát aukcióra.  A kollekció további darabjai London történelmének fontos szeletét képezik, vagyis egyedülálló lehetőségnek tűnik most megszerezni egy-egy gyöngyszemet.

A február 17-én kezdődött licit március 3-án zárul. A cikk írásának pillanatában 8500 fontnál (kb. három és fél millió forintnál) állt a legmagasabb ajánlat a Misha Black által 1967-ben megtervezett tábláért, ami nagyságrendekkel több a remélt 1-2 ezernél. A licitbe itt lehet beszállni.

Eközben a Norvég Nemzeti Múzeum az évekig tartó spekulációkat követően megerősítette, hogy a világ egyik leghíresebb festményén, A sikolyon elrejtett, szinte láthatatlan titkos üzenetet valóban a művész, Edvard Munch írta. Nottinghamben pedig kivágták egy ház falából Banksy hulahoppozó kislányt ábrázoló művét.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

 

útjelző tábla | aukció | ereklye | gyűjtemény | licit

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom