Close
Bécs az újranyitás örömére meghívja lakóit az első schnitzelre

Bécs az újranyitás örömére meghívja lakóit az első schnitzelre

Az osztrákok megint nagyot mennek. A járvány enyhülése utáni újranyitásra gasztrokuponokat adnak a városlakóknak, melyeket a főváros éttermeiben lehet majd felhasználni. 

Bécsben mindig kiemelt szerepet kap a kultúra támogatása és megélése, sőt a kultúrafogyasztás ösztönzése is. Vegyük csak például a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére kitalált app használatát, amely a gyaloglással, biciklizéssel megspórolt kilométerek után szinház- vagy múzeumbelépőt ír jóvá a bécsieknek. De számos hasonlóan kreatív megoldást ismerünk tőlük.

Most egy mindenkinek kedvező és nagylelkű felajánlással él a városvezetés:

Michael Ludwig főpolgármester bejelentette, hogy a városlakók gasztronómiai utalványokat kapnak, melyeket az újranyitás után a városi éttermekben lehet felhasználni.

Egyszemélyes háztartások huszonöt euró értékben kapnak vouchert, a párok, családok pedig egységesen ötven eurót költhetnek majd el. Majdnem egymillió háztartás kap ezekből a kuponokból, melyekkel szeptember végéig lehet éttermi élményhez jutni.

Ez összesen negyvenmillió eurónyi összeg, amit így vissza tudnak forgatni a válságos helyzetbe került bécsi vendéglátásba – írja a 24. hu.

Természetesen nemcsak schnitzelt vagy Sacher-tortát ehetnek a bécsiek, hiszen a város gasztrokultúrája nagyon kifinomult, sokan tanulhatnának a takaros és trendkövető, vagy éppen hagyományos és ezt megőrző vendéglátóhelyektől. Fantasztikus lépés ez, ami ismét bebizonyítja, hogy az osztrák gazdaság és szociálpolitika összehangoltan működik.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

post covid | gasztronómia | wien | covid-19 | jólét

FOLYTASD EZZEL

A Lamborghini olyan mézet készít, amelyet nehezebb beszerezni, mint egy luxusautót

Ezzel az egyszerű zöldséggel sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram