Close
A világ egyik legimpozánsabb korcsolyapályája mától itt van a szomszédban

A világ egyik legimpozánsabb korcsolyapályája mától itt van a szomszédban

Bécsnek megvan az az elragadó szokása, hogy a hagyományos élményeket, mint például a korcsolyázás, olyan pompás környezetbe helyezi át, amely ötvözi a modern kényelmet az elbűvölő hangulattal. Így van ez a január 19-én nyitó Wiener Eistraum esetében is.

Minden évben január közepétől február végéig (vagy idei esetben március 6-ig) a városháza előtti Rathausplatz óriási korcsolyapályává változik. 

Összesen nagyjából 9500 négyzetméteren, fenséges környezetben lehet csúszkálni az osztrák fővárosban, ahol a Wiener Eistraum több százezer látogatót vonz telente (a legutóbbi békeidős szezonban körülbelül 550 ezren csatoltak korcsolyát, és még a 2021-es idény elején, a Covid miatt életbe lépő korlátozásokkal együtt is 200 ezren vettek jegyet).

A legjobb az egészben az, hogy nem egyetlen széles jégdarabról van szó, a fő jégpálya például magában foglalja a magasra emelt, nézőtérrel felszerelt Skyrinket is, amelyet egy hosszú rámpán keresztül lehet megközelíteni.

Az élmény egyediségét a park és a fák között kanyarogó romantikus korcsolyaútvonalak adják, amelyek kisebb pályákhoz vezetnek. Az Eistraum esténként igencsak látványos megvilágítást kap, a kellemes szórakozásról kísérőzene gondoskodik.

A Wiener Eistraum nem csupán a téli sportolásról, hanem az évszakhoz köthető gasztroélményekről is szól, ugyanis a pályaszéli hüttékben az organikus és vegán ételek mellett klasszikus bécsi fogásokat lehet a hidegtől kipirosodott arccal kóstolni.

Álomszerű környezetben lehet korizni Ottawa folyóján is. A városközponton keresztül kígyózó Rideau-csatorna minden évben befagy, aztán a világ legnagyobb természetes jégpályájával kedveskedik a téli sportág rajongóinak.

(Forrás: Visitingvienna, fotók: Getty Images)

 

csodás | bécs | korcsolya | pálya | környezet

FOLYTASD EZZEL

Törölköző- és fürdőzőtilalom: Amalfi után újabb olasz strandok vezetnek be korlátozásokat

Ezek az ingyenes városnéző túrák garantáltan megdobogtatják a sorozatrajongók szívét

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom