Close
A világ egyik legimpozánsabb korcsolyapályája mától itt van a szomszédban

A világ egyik legimpozánsabb korcsolyapályája mától itt van a szomszédban

Bécsnek megvan az az elragadó szokása, hogy a hagyományos élményeket, mint például a korcsolyázás, olyan pompás környezetbe helyezi át, amely ötvözi a modern kényelmet az elbűvölő hangulattal. Így van ez a január 19-én nyitó Wiener Eistraum esetében is.

Minden évben január közepétől február végéig (vagy idei esetben március 6-ig) a városháza előtti Rathausplatz óriási korcsolyapályává változik. 

Összesen nagyjából 9500 négyzetméteren, fenséges környezetben lehet csúszkálni az osztrák fővárosban, ahol a Wiener Eistraum több százezer látogatót vonz telente (a legutóbbi békeidős szezonban körülbelül 550 ezren csatoltak korcsolyát, és még a 2021-es idény elején, a Covid miatt életbe lépő korlátozásokkal együtt is 200 ezren vettek jegyet).

A legjobb az egészben az, hogy nem egyetlen széles jégdarabról van szó, a fő jégpálya például magában foglalja a magasra emelt, nézőtérrel felszerelt Skyrinket is, amelyet egy hosszú rámpán keresztül lehet megközelíteni.

Az élmény egyediségét a park és a fák között kanyarogó romantikus korcsolyaútvonalak adják, amelyek kisebb pályákhoz vezetnek. Az Eistraum esténként igencsak látványos megvilágítást kap, a kellemes szórakozásról kísérőzene gondoskodik.

A Wiener Eistraum nem csupán a téli sportolásról, hanem az évszakhoz köthető gasztroélményekről is szól, ugyanis a pályaszéli hüttékben az organikus és vegán ételek mellett klasszikus bécsi fogásokat lehet a hidegtől kipirosodott arccal kóstolni.

Álomszerű környezetben lehet korizni Ottawa folyóján is. A városközponton keresztül kígyózó Rideau-csatorna minden évben befagy, aztán a világ legnagyobb természetes jégpályájával kedveskedik a téli sportág rajongóinak.

(Forrás: Visitingvienna, fotók: Getty Images)

 

Wiener Eistraum | környezet | sport | bécs | városháza

FOLYTASD EZZEL

Öt gyönyörű közép-kelet európai város, ahová legalább egyszer el kell utazni

Nem mondanak le a tömeges megfigyelésről az uniós országok

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram