Close
Még pár év, és akár a kedvenc zenekarodat is láthatod Róma ikonikus épületében

Még pár év, és akár a kedvenc zenekarodat is láthatod Róma ikonikus épületében

Visszahúzható padlót terveznek építeni a Colosseumban.

Rómában már a világjárvány utáni időkön gondolkodnak: átalakítanák az olasz főváros egyik legismertebb történelmi építményét.

Hamarosan akár koncerteket és színházi előadásokat is tarthatnak az egykoron gladiátorviadaloknak otthont adó arénában, ha sikerül megépíteni az ezer évvel ezelőtti behúzható padló új verzióját.

A kormány február 1-ig várja a pályázatokat, hogy aztán a tervek szerint valamikor 2023-ban befejeződjön az ambíciózus projekt.

Amennyiben sikerül felhúzni a behúzható padlót, akkor a látogatók abból a szemszögből láthatják a Colosseumot, mint régen a gladiátorok.

A Colosseum egykoron a Római Birodalom legnagyobb amfiteátruma volt, manapság Olaszország egyik legfontosabb turisztikai attrakciója. Jelenleg nincs padlója, a látogatók a föld alatti labirintusokat és csapdarendszereket láthatják.

“A visszahúzható padló zord időjárás esetén bezárul majd, illetve teret enged koncertek és egyéb előadások számára. A gladiátorok nem térnek vissza” – mondta Alfonsina Russo, a Colosseum igazgatója a The Times-nak.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

visszahúzható | colosseum | róma | átalakítás | padló

FOLYTASD EZZEL

Kiakadtak a budapestiek az idei adventi villamoson

Ezekben a városokban garantáltan magával ragad a karácsonyi hangulat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram