Close
Még pár év, és akár a kedvenc zenekarodat is láthatod Róma ikonikus épületében

Még pár év, és akár a kedvenc zenekarodat is láthatod Róma ikonikus épületében

Visszahúzható padlót terveznek építeni a Colosseumban.

Rómában már a világjárvány utáni időkön gondolkodnak: átalakítanák az olasz főváros egyik legismertebb történelmi építményét.

Hamarosan akár koncerteket és színházi előadásokat is tarthatnak az egykoron gladiátorviadaloknak otthont adó arénában, ha sikerül megépíteni az ezer évvel ezelőtti behúzható padló új verzióját.

A kormány február 1-ig várja a pályázatokat, hogy aztán a tervek szerint valamikor 2023-ban befejeződjön az ambíciózus projekt.

Amennyiben sikerül felhúzni a behúzható padlót, akkor a látogatók abból a szemszögből láthatják a Colosseumot, mint régen a gladiátorok.

A Colosseum egykoron a Római Birodalom legnagyobb amfiteátruma volt, manapság Olaszország egyik legfontosabb turisztikai attrakciója. Jelenleg nincs padlója, a látogatók a föld alatti labirintusokat és csapdarendszereket láthatják.

“A visszahúzható padló zord időjárás esetén bezárul majd, illetve teret enged koncertek és egyéb előadások számára. A gladiátorok nem térnek vissza” – mondta Alfonsina Russo, a Colosseum igazgatója a The Times-nak.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Két évvel a járvány kitörése után bevezeti első korlátozásait ez a távoli ország
Az alacsony átoltottság miatt nem enyhítenek a korlátozásokon a szomszédban
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom