Close
Beindult az a közvetlen járat, amire nagyon vártunk

Beindult az a közvetlen járat, amire nagyon vártunk

Ahogy már korábban, ősszel is említettük, májusban ismét lehet közvetlen járattal is New Yorkba repülni, köszönhetően a lengyel LOT légitársaságnak. A légihíd New York-i JFK-n ér véget, és hetente négy alkalommal lehet igénybe venni. Örülünk.

Aki rendszeresen olvassa a Roadstert, tudja, hogy imádjuk New Yorkot, így aztán annak is nagyon örülünk, hogy hét év után ismét van közvetlen város két kedvenc városunk, Budapest és New York között. Az egész évben, hetente négy alkalommal, hétfőn, csütörtökön, pénteken és vasárnap közlekedő járatokat a LOT Boeing 787 Dreamlinerei szolgálják ki.

Rafal Milczarski, a LOT vezérigazgatója a járat megnyitása alkalmából azt hangsúlyozta: 45 évvel ezelőtt kezdtek el Varsó és New York között repülni, most a lengyel alkotmány elfogadásának ünnepén, május 3-án indítják el első olyan járatukat, amely nem Varsóból, a fő gyűjtő-elosztó központból közlekedik majd. Hozzátette: szeretné, hogy a magyar légitársaságként kezelnék a LOT-ot.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója beszédében azt emelte ki, hogy az Egyesült Államok és Magyarország között tavaly majdnem félmillióan utaztak, ezért nagyon nagy igény volt már a közvetlen amerikai járatokra.

Legutóbb hét éve, a 2011-es nyári szezonban közlekedett közvetlen járat Magyarország és az Egyesült Államok között. Akkor a Malév légiszövetségi partnere, az American Airlines működtetett járatokat Boeing 767-esekkel Budapest és New York között. A Malév 2012 februári csődje miatt azonban a március végével induló nyári menetrendi időszakban az American Airlines már nem újította fel a járatot. A dallasi légitársaság azonban idén visszatér Budapestre, május 4-étől Budapest és Philadelphia között indított napi járatot, amelyek október végéig közlekednek.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI)

légitársaság | budapest | new york | jfk | lot

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Szaúd-Arábia nem áll le, újabb gigantikus projektbe vág az ország

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram