Bejelentették a friss utazási korlátozásokat

Ha "vörös" vagy "sárga" országból érkezünk, magunknak kell vállalni a tesztelés költségeit.

Szombaton Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be, hogyan változnak a beutazást érintő korlátozások. Az elmúlt hetekben sok országban ismét megugrott a fertőzéses esetek száma, ezért indokolttá váltak a szigorítások.

A kormány által elfogadott kormányrendelet szerint a fertőzöttség mértéke alapján három kategóriába sorolják az államokat: vörös, sárga és zöld kategóriába. Az országok listáját újra és újra felülvizsgálják majd.

Jelenleg a következő besorolás érvényes:

• sárga: Bulgária, Románia, Portugália, Svédország, Egyesült Királyság, Norvégia, Oroszország, Szerbia, Japán, Kína, USA.

• vörös: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Fehéroroszország, Koszovó, Észak-Macedónia, Moldova, Montenegró, Ukrajna, a sárga kategóriába be nem sorolt ázsiai, illetve az afrikai és a dél-amerikai országok

Azok az országok, amelyek nem szerepelnek a fenti felsorolásba, mind a zöld kategóriába esnek. Zöld jelzéses országból érkezve bármelyik magyar állampolgár ellenőrzés nélkül beléphet Magyarországra.

Horvátország és Olaszország egyelőre a zöld kategóriába tartozik.

Velencéből még bonyodalom nélkül hazatérhetünk

Augusztus elsejétől amennyiben valaki sárga vagy vörös kategóriájú országból érkezik haza, saját magának kell viselnie a tesztelés költségét, ha nem akar két hétre karanténba vonulni.

turizmus | utazás | korlátozás | koronavírus | beutazás

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom