Close
Bejelentették a friss utazási korlátozásokat

Bejelentették a friss utazási korlátozásokat

Ha “vörös” vagy “sárga” országból érkezünk, magunknak kell vállalni a tesztelés költségeit.

Szombaton Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be, hogyan változnak a beutazást érintő korlátozások. Az elmúlt hetekben sok országban ismét megugrott a fertőzéses esetek száma, ezért indokolttá váltak a szigorítások.

A kormány által elfogadott kormányrendelet szerint a fertőzöttség mértéke alapján három kategóriába sorolják az államokat: vörös, sárga és zöld kategóriába. Az országok listáját újra és újra felülvizsgálják majd.

Jelenleg a következő besorolás érvényes:

• sárga: Bulgária, Románia, Portugália, Svédország, Egyesült Királyság, Norvégia, Oroszország, Szerbia, Japán, Kína, USA.

• vörös: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Fehéroroszország, Koszovó, Észak-Macedónia, Moldova, Montenegró, Ukrajna, a sárga kategóriába be nem sorolt ázsiai, illetve az afrikai és a dél-amerikai országok

Azok az országok, amelyek nem szerepelnek a fenti felsorolásba, mind a zöld kategóriába esnek. Zöld jelzéses országból érkezve bármelyik magyar állampolgár ellenőrzés nélkül beléphet Magyarországra.

Horvátország és Olaszország egyelőre a zöld kategóriába tartozik.

Velencéből még bonyodalom nélkül hazatérhetünk

Augusztus elsejétől amennyiben valaki sárga vagy vörös kategóriájú országból érkezik haza, saját magának kell viselnie a tesztelés költségét, ha nem akar két hétre karanténba vonulni.

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom