Close
Bejelentették a friss utazási korlátozásokat

Bejelentették a friss utazási korlátozásokat

Ha “vörös” vagy “sárga” országból érkezünk, magunknak kell vállalni a tesztelés költségeit.

Szombaton Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be, hogyan változnak a beutazást érintő korlátozások. Az elmúlt hetekben sok országban ismét megugrott a fertőzéses esetek száma, ezért indokolttá váltak a szigorítások.

A kormány által elfogadott kormányrendelet szerint a fertőzöttség mértéke alapján három kategóriába sorolják az államokat: vörös, sárga és zöld kategóriába. Az országok listáját újra és újra felülvizsgálják majd.

Jelenleg a következő besorolás érvényes:

• sárga: Bulgária, Románia, Portugália, Svédország, Egyesült Királyság, Norvégia, Oroszország, Szerbia, Japán, Kína, USA.

• vörös: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Fehéroroszország, Koszovó, Észak-Macedónia, Moldova, Montenegró, Ukrajna, a sárga kategóriába be nem sorolt ázsiai, illetve az afrikai és a dél-amerikai országok

Azok az országok, amelyek nem szerepelnek a fenti felsorolásba, mind a zöld kategóriába esnek. Zöld jelzéses országból érkezve bármelyik magyar állampolgár ellenőrzés nélkül beléphet Magyarországra.

Horvátország és Olaszország egyelőre a zöld kategóriába tartozik.

Velencéből még bonyodalom nélkül hazatérhetünk

Augusztus elsejétől amennyiben valaki sárga vagy vörös kategóriájú országból érkezik haza, saját magának kell viselnie a tesztelés költségét, ha nem akar két hétre karanténba vonulni.

turizmus | beutazás | utazás | koronavírus | korlátozás

FOLYTASD EZZEL

Erre nem gondolt a vasúttársaság, amikor bevezette az ingyenes vonatjegyet

Olyan újításokat vezet be ez a légitársaság, aminek mindenki örülni fog

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom