Close
Rejtélyes épületekre bukkantak Európa nyugati részén

Rejtélyes épületekre bukkantak Európa nyugati részén

A spanyol fotós és ideggyógyász, Al Mefer lőtt néhány fotót a spanyol tengerparti város, Benidorm néhány hórihorgas épületéről.

A fotókat ezek után egy kis utómunkának vetette alá: színes háttér elé helyezte azokat, hogy azt az illúziót keltse, mintha csak egy idegen táj részét képeznék. Sikerült.

A Valencia autonóm közösségben található város brutális hotelszerkezetei az építészmérnökök és a tervezők körében is nagy elismerésnek örvendenek, mivel a felhőkarcolókat egy-kettő felhúzták a hetvenes-nyolcvanas években.

Nem mellesleg Benidormban található talán az egy főre jutó legtöbb felhőkarcoló a világon

– nagyjából annyian élnek itt, mint Sopronban, de így is büszkélkedhetnek több égi monstrummal is, ezek közül a legemblematikusabb a Gran Hotel Bali (186 méter), a Neguri Gane (148 méter) és az Intempo (192 méter magas).

A fotókat elnézve pedig tényleg kicsit olyan, mintha a Blade Runner-ben lennénk, vagy inkább egy Marson játszódó sci-fiben.

Témába vág:

(Forrás: Designyoutrust; a kiemelt képen a benidormi tengerpart látható, forrás: Getty Images)

spanyolország | építészet | sci-fi | Al Mefer | Benidorm

FOLYTASD EZZEL

Eláruljuk, miért nem érdemes kihagyni a szezon talán legizgalmasabb dizájneseményét

Brutális, mennyivel több pénz kell egy átlagos lakás megvásárlásához mint két éve

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram