Close
A tengerparti spanyol kisváros, amely akár a Marson is lehetne

A tengerparti spanyol kisváros, amely akár a Marson is lehetne

A spanyol fotós és ideggyógyász, Al Mefer lőtt néhány fotót a spanyol tengerparti város, Benidorm néhány hórihorgas épületéről.

A fotókat ezek után egy kis utómunkának vetette alá: színes háttér elé helyezte azokat, hogy azt az illúziót keltse, mintha csak egy idegen táj részét képeznék. Sikerült.

A Valencia autonóm közösségben található város brutális hotelszerkezetei az építészmérnökök és a tervezők körében is nagy elismerésnek örvendenek, mivel a felhőkarcolókat egy-kettő felhúzták a hetvenes-nyolcvanas években.

Nem mellesleg Benidormban található talán az egy főre jutó legtöbb felhőkarcoló a világon

– nagyjából annyian élnek itt, mint Sopronban, de így is büszkélkedhetnek több égi monstrummal is, ezek közül a legemblematikusabb a Gran Hotel Bali (186 méter), a Neguri Gane (148 méter) és az Intempo (192 méter magas).

A fotókat elnézve pedig tényleg kicsit olyan, mintha a Blade Runner-ben lennénk, vagy inkább egy Marson játszódó sci-fiben.

Témába vág:

(Forrás: Designyoutrust; a kiemelt képen a benidormi tengerpart látható, forrás: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Imádják a kínaiak ezt a szelfiző óriáspandaszobrot
Igazi adrenalinbomba lett ez a hihetetlenül látványos függőhíd
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom