Close
A beoltottaknak nem kell tartaniuk azoktól a korlátozásoktól, amelyeket bevezethetnek Németországban

A beoltottaknak nem kell tartaniuk azoktól a korlátozásoktól, amelyeket bevezethetnek Németországban

A negyedik hullám szerintük az “oltatlanok járványa” lesz.

Várhatóan tovább erősödik a koronavírus-járvány Németországban, de a beoltottaknak egyelőre nem kell tartaniuk újabb korlátozásoktól – mondta a német kormány szóvivője hétfőn Berlinben.

Steffen Seibert a kormányon belül működő, úgynevezett koronakabinet tanácskozása után elmondta, hogy az utóbbi hetekben jelentősen emelkedett a hétnapi fertőzésgyakoriság – az utóbbi hét napon regisztrált új fertőződések százezer lakosra jutó száma –, és ez a folyamat várhatóan tartós marad.

Míg azonban a lakosság egészét tekintve ez az érték 54,5, a hatvan felettieknél, akiknek körében 80 százalék feletti az átoltottság, csupán 11.

Ez is azt mutatja, hogy a legfontosabb az oltási kampány folytatása, mert a koronavírus-járvány egyre inkább “az oltatlanok járványa”

– jelentette ki a szóvivő.

Kiemelte, hogy a teljes oltással rendelkezőknek és a fertőzésen átesetteknek egyelőre nem kell tartaniuk újabb korlátozásoktól, nekik továbbra is csak az alapvető (és Németországban nem megszűntetett) fertőzéshigiéniai óvintézkedéseket – közösségi maszkviselés, társas vagy társadalmi távolságtartás – kell betartaniuk.

Az oltatlanoknak viszont, ha emelkednek a számok, valószínűleg számítaniuk kell bizonyos korlátozásokra, ami az oltottakat nem érinti.

A kormányszóvivő közölte, hogy megváltoztatják a járványvédelmi szabályok formálásának fő elvét, vagyis nem a hétnapi fertőzésgyakoriság, hanem a kórházba kerülő fertőzöttek arányának alakulása alapján alakítják majd az előírásokat. Erről Jens Spahn egészségügyi miniszter készít javaslatot a kormánynak.

(Forrás: MTI)

berlin | covid | koronavírus | oltatlan | maszkviselés

FOLYTASD EZZEL

Vajon ki tudnak majd nyitni a francia sípályák?

Ez az utazók kedvenc légitársasága az idén

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom