Close
Miért boldogok a finnek? Bérelj egy finnt és megtudod!

Miért boldogok a finnek? Bérelj egy finnt és megtudod!

Nem véletlenül találunk annyi északi országot a világ legboldogabb országait tömörítő lista élmezőnyében: többek között előremutató kultúrájuk, technológiailag fejlett infrastruktúrájuk, valamint látszólagos kiegyensúlyozottságuk tényleg irigylésre méltó. És talán az is, hogy soha sem titkolták a sikereik okát, legalábbis a boldogságot illetően biztosan nem. A legboldogabb népnek tartott finnek a legújabb projektjük miatt önzetlenségükért is kiemelhetőek, elvégre – egyik – kedvenc dolgukat exportálják a világ minden tájára. Ez pedig nem más, mint a boldogság.

A Rent a Finn, vagyis a Bérelj egy finnt program a tanulás legjobb módjára, a gyakorlati tapasztalatra épít.

Ennek keretében egyrészt lehetőséget biztosít a Finnországba utazásra, másrészt egy boldogságvezető segítségével természetközpontú, nyugodt napokat kínál.

Eddig országszerte nyolcan jelentkeztek vendéglátónak, köztük Esko, Rovaniemi város polgármestere, aki a finn nyári élvezetbe vezeti be a látogatókat. Saját házában szállásolja el a jelentkezőket, az általa összeállított élményalapú programcsomag pedig grillezést, bogyószedést, csónakázást és egy finn szabadtéri ügyességi játék, a mölkky művelését tartalmazza.

Amennyiben Lindát és Nikót választjuk, a páros jóvoltából a legdélebbi finn szigeten, Utön tölthetünk el néhány napot, méghozzá a természet lágy ölén, egyszerű körülmények, továbbá kedves, barátságos és gondoskodó emberek között. A programlehetőségeket illetően vitorlázásra és kempingezésre számíthatunk.

Rendkívül egyszerű dolgunk van, ha bérelnénk egy finnt. Csupán egy háromperces videót kell készítenünk, melyben magunkról, valamint a természettel való kapcsolatunkról mesélünk, illetve elmondjuk, miért szeretnénk felkeresni Finnországot. Amint ezzel megvagyunk, már csak a honlapon található jelentkezési lapot kell kitölteni.

A szerencsés nyertesek három napot tölthetnek el az országban, a pontos dátumot a kiválasztott vendéglátó határozza meg. Az utazási és a szállásköltségeket a program állja, cserébe hozzájárulunk, hogy a látogatásunkról filmet forgatnak. Megéri, nem?

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

Close