Close
Vásárolni is csak védettségi igazolással lehet menni, ha elfogadják ma az erről szóló javaslatot Berlinben

Vásárolni is csak védettségi igazolással lehet menni, ha elfogadják ma az erről szóló javaslatot Berlinben

A berlini szenátus várhatóan ma dönt arról, hogy a német főváros minden egyes üzletében kizárólag az oltottak vagy a koronavírusból felépültek vásárolhatnak majd. Sajtóértesülések szerint a szabályozás akár már szombattól életbe léphet, de a Brandenburg tartományt már szerdától érintik az új intézkedések.

A szenátus más javaslatokat is megfogalmazott, így többek között további teszteléseket írhatnak elő bizonyos iparágakban akkor, ha a megbetegedések száma, azaz a klinikai inicidencia 100 ezer lakosonként hatra emelkedik.

Ezzel párhuzamosan a berlini tömegközlekedésben is korlátozások lépnek életbe szerdától: kizárólag oltottak, gyógyultak és negatív koronavírus-teszttel rendelkezők utazhatnak a BVG járatain. Az utazókat szórópróbaszerűen ellenőrizni fogják.

(Forrás: BZ Berlin, fotó: Getty)

FOLYTASD EZZEL
Öt epikus európai kerékpárút, amelyen érdemes idén nyáron végigtekerni
A nyaraláson is megpróbál elérni a főnököd? Ennél frappánsabb választ nem adhatsz neki
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom