Close
Vásárolni is csak védettségi igazolással lehet menni, ha elfogadják ma az erről szóló javaslatot Berlinben

Vásárolni is csak védettségi igazolással lehet menni, ha elfogadják ma az erről szóló javaslatot Berlinben

A berlini szenátus várhatóan ma dönt arról, hogy a német főváros minden egyes üzletében kizárólag az oltottak vagy a koronavírusból felépültek vásárolhatnak majd. Sajtóértesülések szerint a szabályozás akár már szombattól életbe léphet, de a Brandenburg tartományt már szerdától érintik az új intézkedések.

A szenátus más javaslatokat is megfogalmazott, így többek között további teszteléseket írhatnak elő bizonyos iparágakban akkor, ha a megbetegedések száma, azaz a klinikai inicidencia 100 ezer lakosonként hatra emelkedik.

Ezzel párhuzamosan a berlini tömegközlekedésben is korlátozások lépnek életbe szerdától: kizárólag oltottak, gyógyultak és negatív koronavírus-teszttel rendelkezők utazhatnak a BVG járatain. Az utazókat szórópróbaszerűen ellenőrizni fogják.

(Forrás: BZ Berlin, fotó: Getty)

oltási igazolás | szigorítások | berlin | utazás | korlátozások

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram