Close
Megszületett a döntés: mától betiltják a Szputnyikot Európában

Megszületett a döntés: mától betiltják a Szputnyikot Európában

Kedd este határoztak a huszonhetek, mától pedig hivatalosan életbe is lépett. 

Az Európai Unió, válaszul Ukrajna orosz megtámadására, nem csupán lezárja a légterét az orosz légitársaságok előtt, de mostmár betiltja az Unió területén a Kreml propagandagépezetét, jelentette be Ursula Von der Leyen az Európai Bizottság elnöke.

Hangsúlyozta, hogy

“az állami tulajdonban lévő Russia Today (RT) televíziócsatorna és a Szputnyik médiaszolgáltató, valamint leányvállalataik többé nem terjeszthetik hazugságaikat Putyin háborújának igazolására.”

A bejelentés vasárnap történt, a huszonhetek viszont kedd este már meg is állapodtak abban, hogy mától Oroszország Ukrajna elleni háborúja miatt betiltják az RT és a Szputnyik orosz állami médiumok sugárzását az Európai Unió egész területén, mind az éterből, mind pedig az internetről.

(Forrás: MTI, fotó: Unsplash)

betiltás | orosz | orosz-ukrán | háború | oroszország

FOLYTASD EZZEL

Bepillanthatsz Budapest lelkébe a város egyik legismertebb szállodájában

Így fognak össze a túlélésért a hazai fitnesz- és edzőtermek

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram