Close
A járványügyileg kockázatos területekre szóló utazási figyelmeztetését is visszavonja a német kormány

A járványügyileg kockázatos területekre szóló utazási figyelmeztetését is visszavonja a német kormány

A német szövetségi kormány július elsejétől visszavonja a koronavírus-járvány miatt kockázatosnak minősített területekre szóló utazási figyelmeztetését.

A változtatás a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem kell majd külön fertőzésvédelmi szabályokat betartania annak, aki olyan országból vagy régióból érkezik Németországba, ahol 200 alatt van az úgynevezett hétnapi fertőzésgyakoriság, azaz a megelőző hét napon regisztrált fertőződések százezer lakosra vetített száma. Tavaly június 15. óta csak 50 alatti hétnapi fertőzésgyakoriság esetén volt teljesen szabad a beutazás.

Hamburg

Az utazási figyelmeztetés visszavonásával együtt ezek a korlátozások mind megszűnnek július 1-jétől, így törlik a kockázatos besorolású területek listáját is. Ezen a listán több mint száz állam vagy egyéb terület szerepelt, például Belgium, Hollandia, Svédország és az Európán kívüli világ nagy része.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI)

utazás | szabályok | karantén | Németország | német

FOLYTASD EZZEL

Egy neves egyiptológus azt állítja: megtalálta Nefertiti múmiáját

Hét program, amit látnod kell a Liszt Ünnepen

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Az álom és ébrenlét varázslatos világába repít az idei S/ALON Budapest lakástrend kiállítás
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom