Ez lehet a bevásárlás jövője – Szó szerint házhoz jönne az élelmiszerüzlet

Egy kanadai vállalkozó nagyot álmodott, és létrehozta a Grocery Neighbour projektet, ami remekül összeegyeztethető a most megélt mindennapokkal. A webshopos vásárlás helyett házhoz érkező boltot és széles választékot kínál, méghozzá egy üzletnek kialakított kamion segítségével. 

Nem gyerekjáték a bevásárlás, pláne nem egy világjárvány idején. Pontos tervezést igényel, van bőven stresszfaktor, és ezt most azok is megtapasztalhatták, akik régen annyira nem jártak sokat piacra vagy szupermarketekbe. Most a családban újraosztott feladatok miatt még ők is tolhatják a bevásárlókosarat, rendszerint nagyokat sóhajtva, többször eltévedve.

Az üzlet felkeresése után pedig még nem beszéltünk a holmik hazaszállításáról. Autó nélkül sokszor kényelmetlen lehet a nehéz pakkokat hazacipelni, esetleg hegymenetben vinni a szatyrokat, majd felmenni velük a negyedik emeletre. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy az idősebb korosztály eleve nem ugyanazokkal a fizikai kondíciókkal rendelkezik, mint a fiatalok. Ilyen esetekben jó megoldás lehet az online bevásárlás. Ezt most nem olyan könnyű elérni, ráadásul sokaknak meggyűlik a bajuk a leszállított élelmiszerek minőségével is: csenevész répák, nyomott paradicsomok, elfagyott eprek érkezhetnek például.

Ezekre a dilemmákra talált megoldást a kanadai Frank Sinopoli, aki egy tizenhat méteres kamionba telepít egy egész élelmiszerüzletet. A kamion aztán házhoz megy, és a vásárló maga válogathatja össze a szükséges alapanyagokat, élelmiszereket. Ráadásul így, a társas távolságtartás idején is kiváló megoldás, ugyanis opció lehet, hogy egyszerre egy ember vásárolhat, addig senki sem lép be a kamionba.

A projekt továbbfejlesztése lehet a tematizált kamionok megjelenése, tehát kizárólag zöldséges, vagy sajtos kocsik bevezetése is.

Persze sok a kérdés az innovatív ötlettel kapcsolatosan: hogy tudnak ezek a monstrum kamionok bemenni például a kertvárosi részekre? Hogy szereznek tudomást a lakók a közelgő, kerekeken guruló szupermarketről? Az ötletgazdának mindenre van már kidolgozott terve.

Mi nagyon szívesen kipróbálnánk ezt a lehetőséget, pláne, mert bár nagyon mai a köntös, kicsit talán nosztalgiát is ébreszt. Volt, amikor még a szódás és a tejes hozta a kapu elé a portékát...

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Grocery Neighbour, Unsplash)

kamion | élelmiszer | élelmiszerüzlet | grocery neighbour | bevásárlás

FOLYTASD EZZEL

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom