Close
Ez lehet a bevásárlás jövője – Szó szerint házhoz jönne az élelmiszerüzlet

Ez lehet a bevásárlás jövője – Szó szerint házhoz jönne az élelmiszerüzlet

Egy kanadai vállalkozó nagyot álmodott, és létrehozta a Grocery Neighbour projektet, ami remekül összeegyeztethető a most megélt mindennapokkal. A webshopos vásárlás helyett házhoz érkező boltot és széles választékot kínál, méghozzá egy üzletnek kialakított kamion segítségével. 

Nem gyerekjáték a bevásárlás, pláne nem egy világjárvány idején. Pontos tervezést igényel, van bőven stresszfaktor, és ezt most azok is megtapasztalhatták, akik régen annyira nem jártak sokat piacra vagy szupermarketekbe. Most a családban újraosztott feladatok miatt még ők is tolhatják a bevásárlókosarat, rendszerint nagyokat sóhajtva, többször eltévedve.

Az üzlet felkeresése után pedig még nem beszéltünk a holmik hazaszállításáról. Autó nélkül sokszor kényelmetlen lehet a nehéz pakkokat hazacipelni, esetleg hegymenetben vinni a szatyrokat, majd felmenni velük a negyedik emeletre. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy az idősebb korosztály eleve nem ugyanazokkal a fizikai kondíciókkal rendelkezik, mint a fiatalok. Ilyen esetekben jó megoldás lehet az online bevásárlás. Ezt most nem olyan könnyű elérni, ráadásul sokaknak meggyűlik a bajuk a leszállított élelmiszerek minőségével is: csenevész répák, nyomott paradicsomok, elfagyott eprek érkezhetnek például.

Ezekre a dilemmákra talált megoldást a kanadai Frank Sinopoli, aki egy tizenhat méteres kamionba telepít egy egész élelmiszerüzletet. A kamion aztán házhoz megy, és a vásárló maga válogathatja össze a szükséges alapanyagokat, élelmiszereket. Ráadásul így, a társas távolságtartás idején is kiváló megoldás, ugyanis opció lehet, hogy egyszerre egy ember vásárolhat, addig senki sem lép be a kamionba.

A projekt továbbfejlesztése lehet a tematizált kamionok megjelenése, tehát kizárólag zöldséges, vagy sajtos kocsik bevezetése is.

Persze sok a kérdés az innovatív ötlettel kapcsolatosan: hogy tudnak ezek a monstrum kamionok bemenni például a kertvárosi részekre? Hogy szereznek tudomást a lakók a közelgő, kerekeken guruló szupermarketről? Az ötletgazdának mindenre van már kidolgozott terve.

Mi nagyon szívesen kipróbálnánk ezt a lehetőséget, pláne, mert bár nagyon mai a köntös, kicsit talán nosztalgiát is ébreszt. Volt, amikor még a szódás és a tejes hozta a kapu elé a portékát…

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Grocery Neighbour, Unsplash)

kamion | nagybevásárlás | élelmiszer | grocery neighbour | élelmiszerüzlet

FOLYTASD EZZEL

Idén is magyar szállodáé a világ egyik legjobb reggelije

Őszi ízek nemzetközi színvonalon – Megkóstoltuk az Axis új menüjét

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom