Drasztikus döntést hozott az egyik felkapott budapesti étterem

Kiszállítás sem lesz.

Bezár az Ybl Miklós téren működő Felix Kitchen&Bar.

"Felix búcsút int. Letesszük a kötényt, kiürül a boros pohár, csendes a konyha. A vírushelyzet következményeképp a mai naptól határozatlan időre bezárnak a kapuink, a kiszállítás is szünetel. Köszönjük a rengeteg élményt és emléket, amit nyitás óta és az utóbbi kihívásokkal teli időszakban együtt szereztünk. Most fájón, de egy újabb viszontlátás reményével búcsúzunk! Bízunk benne, hogy hamarosan újra megtöltjük élettel a budai Duna-part ikonikus épületét, addig is vigyázzunk egymásra!" – olvasható az étterem Facebook-oldalán megjelent posztban.

A Felix Kitchen&Bar 2019 áprilisában debütált a fővárosban. A 2018 tavaszán átadott Ybl Budai Kreatív Ház méltó gasztronómiai párjaként egészíti ki az Ybl Vízház épületét. Az Ybl Miklós által tervezett és 1875-ben épített legendás helyszín már számos szerepet betöltött csaknem másfél évszázados fennállása során, a vendéglátó funkció kisebb megszakításokkal végigkísérte a ház életét. A névválasztást illetően visszatért ez eredeti gyökerekhez, ezért viseli Ybl Miklós fiának keresztnevét.

A 2020-as év mozgalmasan alakult az étterem számára, hiszen májusban leigazolta Mészáros Ádámot az Onyxból, majd júliusban felkerült a nemzetközi borszaklapként ismert Wine Spectator listájára – melyen addig sosem volt magyar résztvevő –, és Award of Excellence minősítést kapott.

Ez is érdekelhet:

Ilyen fogásokkal újít az egyik legsikeresebb magyar séf

Mészáros Ádám, az Onyxszal két Michelin-csillagot szerző séf és Soós István páros új étlapja a hagyományok tiszteletét és minőségi alapanyagokat helyezi központba.

(Fotók: Stiglincz Gábor)

budapest | Felix Kitchen&Bar | átmenetileg | étterem | gasztro

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom