Close
Péntektől egy darabig nem lehet étteremben enni Katalóniában

Péntektől egy darabig nem lehet étteremben enni Katalóniában

Két hétre bezárják a vendéglátóegységeket és több korlátozó intézkedést is bevezetnek a súlyosbodó járványügyi helyzet miatt.

A pénteken hatályba lépő rendelkezés szerint az éttermek elvitelre vagy házhoz szállításra készíthetnek ételt, de vendégeket nem fogadhatnak. Nem nyithatnak ki a kaszinók és a játéktermek sem.

A kereskedelmi egységek harmincszázalékos, a kulturális és sportközpontok ötvenszázalékos létszámmal üzemelhetnek. A felsőoktatásban visszatérnek a távoktatásra, továbbá a sportversenyeket is felfüggesztik tizenöt napra. A helyi kormány tájékoztatása szerint az esetszámok ismét emelkedni kezdtek az utóbbi időben, egy nap alatt több mint ezerhatszáz új fertőzöttet és huszonhárom elhunytat regisztráltak, valamint több mint ezer Covid-beteget kezelnek kórházakban.

A vendéglátás felfüggesztését jelentette be az észak-afrikai spanyol exklávé, Melilla is. A kéthetes intézkedés ott vasárnap lép életbe.

Spanyolország több mint nyolcezer településéből mintegy hatszázötvenben van érvényben valamilyen korlátozó intézkedés a koronavírus miatt. Negyvenöt városban a szabad mozgást is korlátozták, ez összesen 5,6 millió embert érint a 47 milliós országban.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Pixabay, Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom