Close
Péntektől egy darabig nem lehet étteremben enni Katalóniában

Péntektől egy darabig nem lehet étteremben enni Katalóniában

Két hétre bezárják a vendéglátóegységeket és több korlátozó intézkedést is bevezetnek a súlyosbodó járványügyi helyzet miatt.

A pénteken hatályba lépő rendelkezés szerint az éttermek elvitelre vagy házhoz szállításra készíthetnek ételt, de vendégeket nem fogadhatnak. Nem nyithatnak ki a kaszinók és a játéktermek sem.

A kereskedelmi egységek harmincszázalékos, a kulturális és sportközpontok ötvenszázalékos létszámmal üzemelhetnek. A felsőoktatásban visszatérnek a távoktatásra, továbbá a sportversenyeket is felfüggesztik tizenöt napra. A helyi kormány tájékoztatása szerint az esetszámok ismét emelkedni kezdtek az utóbbi időben, egy nap alatt több mint ezerhatszáz új fertőzöttet és huszonhárom elhunytat regisztráltak, valamint több mint ezer Covid-beteget kezelnek kórházakban.

A vendéglátás felfüggesztését jelentette be az észak-afrikai spanyol exklávé, Melilla is. A kéthetes intézkedés ott vasárnap lép életbe.

Spanyolország több mint nyolcezer településéből mintegy hatszázötvenben van érvényben valamilyen korlátozó intézkedés a koronavírus miatt. Negyvenöt városban a szabad mozgást is korlátozták, ez összesen 5,6 millió embert érint a 47 milliós országban.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Pixabay, Unsplash)

koronavírus | vendéglátóhely | étterem | szigorítás | bezár

FOLYTASD EZZEL

Törölköző- és fürdőzőtilalom: Amalfi után újabb olasz strandok vezetnek be korlátozásokat

Ezek az ingyenes városnéző túrák garantáltan megdobogtatják a sorozatrajongók szívét

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom