Close
Péntektől egy darabig nem lehet étteremben enni Katalóniában

Péntektől egy darabig nem lehet étteremben enni Katalóniában

Két hétre bezárják a vendéglátóegységeket és több korlátozó intézkedést is bevezetnek a súlyosbodó járványügyi helyzet miatt.

A pénteken hatályba lépő rendelkezés szerint az éttermek elvitelre vagy házhoz szállításra készíthetnek ételt, de vendégeket nem fogadhatnak. Nem nyithatnak ki a kaszinók és a játéktermek sem.

A kereskedelmi egységek harmincszázalékos, a kulturális és sportközpontok ötvenszázalékos létszámmal üzemelhetnek. A felsőoktatásban visszatérnek a távoktatásra, továbbá a sportversenyeket is felfüggesztik tizenöt napra. A helyi kormány tájékoztatása szerint az esetszámok ismét emelkedni kezdtek az utóbbi időben, egy nap alatt több mint ezerhatszáz új fertőzöttet és huszonhárom elhunytat regisztráltak, valamint több mint ezer Covid-beteget kezelnek kórházakban.

A vendéglátás felfüggesztését jelentette be az észak-afrikai spanyol exklávé, Melilla is. A kéthetes intézkedés ott vasárnap lép életbe.

Spanyolország több mint nyolcezer településéből mintegy hatszázötvenben van érvényben valamilyen korlátozó intézkedés a koronavírus miatt. Negyvenöt városban a szabad mozgást is korlátozták, ez összesen 5,6 millió embert érint a 47 milliós országban.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Pixabay, Unsplash)

koronavírus | szigorítás | étterem | vendéglátóhely | bezár

FOLYTASD EZZEL

Februártól egy gonddal kevesebbjük lesz a Spanyolországba utazóknak

Ha nem akarnak késni, csak kevesebb jegyet adhatnak el ezeken a vonatokon

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram