Close
Mától ingyen lehet felvinni a biciklit a vonatokra

Mától ingyen lehet felvinni a biciklit a vonatokra

Szeptember 17-től 22-ig díjmentesen szállíthatók a kerékpárok a vonatokon a mobilitási hét keretében.

Az ősz beköszöntével a MÁV továbbra is ajánlja a kerékpárosoknak, hogy vonattal induljanak a legkedveltebb kirándulós úti célokra, ehhez pedig díjmentes kerékpárszállítási lehetőséget biztosít a MÁV-Start, a GYSEV és a MÁV-HÉV az Európai Mobilitási Héten az erre alkalmas hazai járatokon.

Bár a szállítás díjmentes, a biciklikhez nulla forintos jegyet kell váltani

a pénztárakban, az automatákból  vagy az online felületeken.  Ha a vonat kerékpárhely-foglalással vehető igénybe, a vonatra szóló kerékpár-helyjegyet továbbra is meg kell venni.

Mint a cég közleményéből kiderül, “a díjmentes kerékpárjegy megváltása kötelező, így aki szeptember 17. és 21. között a kerékpárját szállítja, de nem rendelkezik díjmentes kerékpárjeggyel, a menetjegytől függő pótdíjjal tudja a fedélzeten megvenni: ha van menetjegye ötszáz, ha nincs menetjegye sem, akkor 2600 forintért” .

A szeptember 17. és 22. közötti időszakra elővételben megváltott kerékpárjegyeket kezelési költség levonása nélkül visszatérítik a MÁV-Start ügyfélszolgálatán keresztül.

A MÁV közleménye szerint

2022 első nyolc hónapjában mintegy 785 ezer kerékpárjegyet és bérletet vásároltak a biciklisek,

a jegyek 43 százalékát már online felületen, azaz a MÁV applikáción vagy a megújult Elvirán keresztül váltották. Ez az elmúlt évek legjobb eredménye: 2019-ben 435 ezer, 2020-ban 491 ezer, tavaly pedig 631 ezer kerékpárjegyet illetve bérletet adtak el a januártól augusztusig tartó időszakban.

Az ingyenjegy mellett ennek a segítségnek is örülhetnek a hazai bringások, ha pedig kerékpárbarát úti célokat keresünk, ezekben a városokban nem csalódunk.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

máv | vonat | ingyen | kerékpár | jegy

FOLYTASD EZZEL

A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

Egy professzor rájött, mitől lesznek finomabbak az ételek a repülőn

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram