Close
Biztonsági szempontból különbségek vannak a robotfűnyírók között

Biztonsági szempontból különbségek vannak a robotfűnyírók között

A robotfűnyírók esetében bizonyos műszaki jellemzők javítják a biztonsági mutatókat. Ide sorolhatóak például az elforduló kések, az elsőkerék-meghajtás és a védőlemezek.

 

A biztonsági szempont a sünök és más kisállatok védelme miatt fontos. Mindenképpen olyan márka termékét érdemes választani, mely ezt fontosnak tartja, a termékei kialakítása során zéró balesetre törekszik. Ide sorolhatóak például a Husqvarna minőségi robotfűnyírói, hiszen a fejlesztők folyamatosan dolgoznak a termékeik biztonságának javításán. Például tartalmaznak vadvilágkímélő üzemmódot, mellyel a fűnyíró kikapcsol szürkület és hajnal között, pontosan akkor, amikor a legaktívabbak a sünök.

 

A fűnyírást megelőző öt másodpercben üresben haladjon

 

Fűnyíró választása során minden esetben olyan termék mellett kell dönteni, amit biztonságos használatra terveztek, megfelel a minőségi és biztonsági szabványoknak. Továbbá fontos, hogy az eszköz vágórendszere ne indítsa el a késeket a töltőállomáson.

 

Mindemellett fontos, hogy a fűnyírást megelőző öt másodpercben üresben haladjon, melynek köszönhetően az eszköz alá került kisállatoknak van idejük távozni a fűnyíró alól. Ezek a tulajdonságok elengedhetetlenek annak érdekében, hogy a kisállatok biztonságban legyenek. Nemcsak a kerti növényekkel kell foglalkozni, a kerti kisállatok is gondos figyelmet érdemelnek.

 

Érdemes sünbaráttá tenni a kertet

 

A BioLife kezdeményezésről is érdemes szót ejteni, hiszen a kertet fontos részének tekinti a biológiai sokféleség támogatása kapcsán. A kezdeményezés megmutatja, hogy hogyan érdemes használni az innovációkat annak érdekében, hogy előmozdítsuk a biológiai sokféleséget.

A kert egyik legfontosabb lakója a sün, hiszen olyan kártevők ellen nyújt védelmet, mint például a csiga vagy a sikló. Szóval mindenképpen érdemes sünbaráttá tenni a kertet, hogy jól érezze magát a kisállat.

 

Olyan robotfűnyírót kell beszerezni, mely biztonságos a sünök számára

 

Annak érdekében, hogy sünbarát legyen a kert, érdemes kihelyezni a kisállat részére vizet és eledelt, például a macskaeledel tökéletes számukra. Továbbá érdemes fészket készíteni a sünök számára, mely egyszerűen kialakítható levelekből és farönkökből. A sövénynyírás és fűnyírás előtt pedig mindig ellenőrizni kell a sövényeket és a bokrokat, valamint a füvet, hogy nincs-e benne állat.

 

Továbbá érdemes elhagyni a káros vegyi anyagok és növényvédő szerek használatát, hiszen ezek károsak lehet a kisállatok számára. Javasolt lefedni a mély lyukakat és lefolyókat, hogy nehogy beleessenek a sünök. Mindemellett pedig, ahogy már említettük, feltétlenül olyan robotfűnyírót kell beszerezni, mely biztonságos a sünök számára, például emelésérzékelővel, illetve könnyű, elforduló pengékkel rendelkezik. Ezek a tulajdonságok mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az adott eszköz biztonságosabb legyen a kisállatok számára.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom