Close
Bjarke Ingels most a svájci nagykövetséget vette be egy puzzle-ként alakítható házzal

Bjarke Ingels most a svájci nagykövetséget vette be egy puzzle-ként alakítható házzal

A dán fenegyerek ezúttal csak picit borzolja a kedélyeket: installációt alkotott Simon Frommenwiler építésszel közösen a 3 Days of Design in Copenhagen elnevezésű fesztiválra.

Igaz, a szétválasztható és újraépíthető elemekből felhúzott, élénk színekkel megfestett ház elég figyelemfelkeltőre sikerült.

Az installáció a fesztivál egyik házigazdájaként működő koppenhágai svájci nagykövetség kertjében kapott helyet, méghozzá azért, hogy ráéerősíten a dán és a svájci építészek kapcsolatára.

A főként Ingels vízióit tükröző The Puzzle House névre keresztelt installáció rózsaszín, piros és fukszia színű formás darabokból áll, melyeket ha a kirakós játékhoz hasonlóan egymáshoz illesztünk, egy házikót építhetünk föl belőlük.

Valamennyi blokkot úgy alakítottak ki, hogy egyszerre több ember súlyát elbírják, mert az építészek így szeretnék elérni, hogy a ház felállításával próbálkozók kommunikáljanak egymással, és együttműködjenek az összereszerelés közben.

Az egyes elemekre nyugodtan fel lehet mászni és rájuk is lehet ülni, a fárasztó munka végén akár árnyékos búvó- és pihenőhely is formázható belőle.

A The Puzzle House komolyabb beszélgetések, netán nagyszabású rendezvények házigazdájaként is szolgálhat, amennyiben amfiteátrum-szerűen alakítják át a látogatók.

A 3 Days of Design in Copenhagen fesztivál minden évben a dán dizájn legjavát igyekszik bemutatni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom