Close
Bjarke Ingels most a svájci nagykövetséget vette be egy puzzle-ként alakítható házzal

Bjarke Ingels most a svájci nagykövetséget vette be egy puzzle-ként alakítható házzal

A dán fenegyerek ezúttal csak picit borzolja a kedélyeket: installációt alkotott Simon Frommenwiler építésszel közösen a 3 Days of Design in Copenhagen elnevezésű fesztiválra.

Igaz, a szétválasztható és újraépíthető elemekből felhúzott, élénk színekkel megfestett ház elég figyelemfelkeltőre sikerült.

Az installáció a fesztivál egyik házigazdájaként működő koppenhágai svájci nagykövetség kertjében kapott helyet, méghozzá azért, hogy ráéerősíten a dán és a svájci építészek kapcsolatára.

A főként Ingels vízióit tükröző The Puzzle House névre keresztelt installáció rózsaszín, piros és fukszia színű formás darabokból áll, melyeket ha a kirakós játékhoz hasonlóan egymáshoz illesztünk, egy házikót építhetünk föl belőlük.

Valamennyi blokkot úgy alakítottak ki, hogy egyszerre több ember súlyát elbírják, mert az építészek így szeretnék elérni, hogy a ház felállításával próbálkozók kommunikáljanak egymással, és együttműködjenek az összereszerelés közben.

Az egyes elemekre nyugodtan fel lehet mászni és rájuk is lehet ülni, a fárasztó munka végén akár árnyékos búvó- és pihenőhely is formázható belőle.

A The Puzzle House komolyabb beszélgetések, netán nagyszabású rendezvények házigazdájaként is szolgálhat, amennyiben amfiteátrum-szerűen alakítják át a látogatók.

A 3 Days of Design in Copenhagen fesztivál minden évben a dán dizájn legjavát igyekszik bemutatni.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom