Close
Bjarke Ingels most a svájci nagykövetséget vette be egy puzzle-ként alakítható házzal

Bjarke Ingels most a svájci nagykövetséget vette be egy puzzle-ként alakítható házzal

A dán fenegyerek ezúttal csak picit borzolja a kedélyeket: installációt alkotott Simon Frommenwiler építésszel közösen a 3 Days of Design in Copenhagen elnevezésű fesztiválra.

Igaz, a szétválasztható és újraépíthető elemekből felhúzott, élénk színekkel megfestett ház elég figyelemfelkeltőre sikerült.

Az installáció a fesztivál egyik házigazdájaként működő koppenhágai svájci nagykövetség kertjében kapott helyet, méghozzá azért, hogy ráéerősíten a dán és a svájci építészek kapcsolatára.

A főként Ingels vízióit tükröző The Puzzle House névre keresztelt installáció rózsaszín, piros és fukszia színű formás darabokból áll, melyeket ha a kirakós játékhoz hasonlóan egymáshoz illesztünk, egy házikót építhetünk föl belőlük.

Valamennyi blokkot úgy alakítottak ki, hogy egyszerre több ember súlyát elbírják, mert az építészek így szeretnék elérni, hogy a ház felállításával próbálkozók kommunikáljanak egymással, és együttműködjenek az összereszerelés közben.

Az egyes elemekre nyugodtan fel lehet mászni és rájuk is lehet ülni, a fárasztó munka végén akár árnyékos búvó- és pihenőhely is formázható belőle.

A The Puzzle House komolyabb beszélgetések, netán nagyszabású rendezvények házigazdájaként is szolgálhat, amennyiben amfiteátrum-szerűen alakítják át a látogatók.

A 3 Days of Design in Copenhagen fesztivál minden évben a dán dizájn legjavát igyekszik bemutatni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

színes | Bjarke Ingels | ház | Dánia | BIG

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram