Close
Azonnali hatállyal felfüggesztette a járatait ez a fapados légitársaság

Azonnali hatállyal felfüggesztette a járatait ez a fapados légitársaság

A Blue Air román diszkont légitársaság kedden törölte az összes Romániából induló járatát. 

A járatok törlése miatt kedden a bukaresti Henri Coanda nemzetközi repülőtéren hatalmas sorok alakultak ki, a közlekedés felfüggesztése a tervek szerint szeptember 12-ig tart.

Mint Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter elmondta,

a vállalat 28 millió lej (2,3 milliárd forint) adósságot halmozott fel a román környezetvédelmi alappal szemben, ezért eljárás indult ellene, aminek során most zárolták a bankszámlákat.

A miniszter szerint azonban az intézkedés nem indokolja a vállalat lépését, és felszólította a Blue Air vezetőit: forduljanak a környezetvédelmi alaphoz az adósságok újraütemezése érdekében, azonnal indítsák el a tervezett járatokat, és tegyenek eleget az utasokkal szemben vállalt kötelezettségeiknek.

Az ügyben Nicolae Ciuca miniszterelnök is megszólalt, aki a helyzet rendezésére szólította fel az érintett feleket. Szerinte megengedhetetlen, hogy háromezer ember várakozzon a repülőtéren. A román hírtelevíziók kedden arról számoltak be, hogy

az utasok idegesen próbáltak magyarázatot követelni a légitársaság képviselőitől a járatok törlésének okáról.

A vállalat kedden kiadott közleményében a román állami hatóságokat hibáztatta a kialakult helyzetért. A Blue Air szerint a mostani helyzethez az is hozzájárult, hogy nyáron a román fogyasztóvédelem vezetője arra buzdította az embereket, bojkottálják a légitársaságot, ami ötmillió euró veszteséget eredményezett a cégnek.

A fogyasztóvédelem vezetője nyáron azért bírálta a diszkont légitársaságokat – közöttük a Blue Airt is –, mert gyakran töröltek járatokat, és állítása szerint olyan járatokra adtak el jegyeket, amelyekről már előre tudták, hogy nem tudják elindítani.

A Ryanair  és a Wizz Air is ötven eurós mentőjegyeket ajánlott fel a légitársaság utasainak több útvonalon, utóbbi azt is bejelentette, hogy bővíti a Bukarestből induló útvonalait.

Sorin Grindeanu közlekedési miniszter ötmillió lejt ajánlott fel a nemzeti légitársaságnak, a Taromnak, hogy hazahozza a Blue Air leállása miatt külföldön rekedt utasokat, és azt is elmondta, hogy visszaigényelhetik a viteldíjat a Blue Airtől azok, akiknek a járatát törölték.

Eközben más fronton bővül a romániai légi közlekedés, és októbertől már egyszerűbben juthatunk el Bukarestbe és Erdélybe is.

(Forrás: Airportal, Independent, Wizz Air, képek: Getty Images, Blue Air)

felfüggesztés | légitársaság | bukarest | Air Blue | járattörlés

FOLYTASD EZZEL

Egekben a szállásárak Dohában, nagyon rosszul jár, aki nem foglalt időben szobát a foci vb idejére

Az utolsó korlátozásokat is eltörli az egyik legnépszerűbb téli úti cél

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom