Close
Már platós BMW is van, igaz, csak egy

Már platós BMW is van, igaz, csak egy

Az X7-es akkora, hogy egy egészen jól használható pickup is kijön belőle.

Ez nem Photoshop, de nem is a gyár készül betörni egy új szegmensbe. Csak annyi történt, hogy a müncheni gyár tizenkét gyakornoka a koncepciótervezési és modelltechnológiai részlegekkel közösen elkészítette az X sorozat legújabb és legnagyobb tagjának, az általunk is próbált X7-esnek a különleges változatát.

Egy BMW X7 xDrive40i egy előszériás, tehát amúgy leselejtezésre ítélt darabja adta az alapot, amelynek öt ülését meghagyták, utána viszont a fedett csomagtér helyett egy platót alakítottak ki. Ez nem egyszerű flexelést, hanem a karosszéria megnyújtását, és szénszál-erősítésű műanyagok, illetve 3D-nyomatással előállított speciális alkatrészek felhasználását jelentette.

Az elkészült, különleges, BMW Individual Tanzanite Blue színre fújt, mézszínű, faborítású platóval feldobott X7-es tíz centiméterrel hosszabb, mégis 200 kilogrammal könnyebb, mint a zárt eredeti, és teljesen forgalomképes. Ettől még bizonyára a múzeumban lesz a helye, miután a július eleji bajorországi 19. BMW Motorrad Days egyik legérdekesebb járműve volt, platóján egy BMW F 850 GS túraenduróval.

(Forrás: BMW)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom