Close
Már platós BMW is van, igaz, csak egy

Már platós BMW is van, igaz, csak egy

Az X7-es akkora, hogy egy egészen jól használható pickup is kijön belőle.

Ez nem Photoshop, de nem is a gyár készül betörni egy új szegmensbe. Csak annyi történt, hogy a müncheni gyár tizenkét gyakornoka a koncepciótervezési és modelltechnológiai részlegekkel közösen elkészítette az X sorozat legújabb és legnagyobb tagjának, az általunk is próbált X7-esnek a különleges változatát.

Egy BMW X7 xDrive40i egy előszériás, tehát amúgy leselejtezésre ítélt darabja adta az alapot, amelynek öt ülését meghagyták, utána viszont a fedett csomagtér helyett egy platót alakítottak ki. Ez nem egyszerű flexelést, hanem a karosszéria megnyújtását, és szénszál-erősítésű műanyagok, illetve 3D-nyomatással előállított speciális alkatrészek felhasználását jelentette.

Az elkészült, különleges, BMW Individual Tanzanite Blue színre fújt, mézszínű, faborítású platóval feldobott X7-es tíz centiméterrel hosszabb, mégis 200 kilogrammal könnyebb, mint a zárt eredeti, és teljesen forgalomképes. Ettől még bizonyára a múzeumban lesz a helye, miután a július eleji bajorországi 19. BMW Motorrad Days egyik legérdekesebb járműve volt, platóján egy BMW F 850 GS túraenduróval.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

(Forrás: BMW)

Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom