Close
A BMW legújabb klasszikusát árverezik el tavasszal

A BMW legújabb klasszikusát árverezik el tavasszal

Esetében a kalapács alá kerül kifejezés túl ijesztő lenne.

Viszonylag kevés olyan autótípus van – főleg olyan tömeggyártóknál, amilyen a BMW is –, amelyet tizenéves korában bátran lehet olyan aukcióra nevezni, ahol az autótörténelem kincsei keresik új tulajdonosukat. A BMW Z8 ilyen.

Ha az utcáról nem is, A világ nem elég című James Bond-filmből ismerős lehet a kétüléses BMW, ahol Pierce Brosnan már a kocsi bemutatása előtt igénybe vehette a bolygó megmentése érdekében.

A Z8-as bevallottan – és nyilvánvalóan – emlékeztet minden idők legszebb, legkecsesebb BMW-jére, az ötvenes évekbeli 507-esre, de ahogyan az a nagyokra jellemző, sikerült a klasszikust a modernnel harmonikusan összegyúrni.

A 2000 és 2003 között gyártott Z8-ast a korabeli M5-ös BMW 4,9 literes, 400 lóerős V8-asa hajtja, természetesen hátul, ezzel 4,7 másodperc alatt gyorsult 100 km/h-ra, ami ma is elismerésre méltóan rövid idő. A motorhoz hatfokozatú kézi váltót kapcsoltak, az Alpina változatok viszont ötfokozatú automatát kaptak.

Mindössze 5703 darab készült a Z8-asból a rövid gyártási periódus alatt – ez az egyik oka, hogy a roadster ma már gyűjtői kincs. Hát még egy olyan megkímélt, 13 ezer mérföldnél is kevesebbet futott darab, amilyet az RM Sotheby’s bocsát árverésre márciusban, Floridában.

Az autó a futásteljesítményének megfelelően szalonállapotú, és teljesen eredeti, új tulajdonosa nemcsak egy különleges autóra, hanem jó befektetésre is számíthat.

(Forrás: RM Sotheby’s)

bmw | roadster | árverés | rm sotheby's | bmw z8

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram