Close
Bogaraknak épít hoteleket egy magyar képzőművész

Bogaraknak épít hoteleket egy magyar képzőművész

Avagy mondatok, amiket nem hittünk, hogy le fogunk írni. De mindjárt értelmet nyer ez a némiképp szürreális cím!

A tavaszi kijárási korlátozások után feléledő város és a természet kapcsolatára utal Murányi Marcell Bug című városi sétája, amelyhez szeptember 27-én, vasárnap délután háromtól lehet csatlakozni a Margitszigeten. A képzőművész úgynevezett bug hoteleket (bogárhoteleket) telepít Budapest zöldövezetei és a lakott területek határára, amelyeket a 15. Placcc Fesztiválon mutat be.

A művészet és a környezetvédelem különleges egyvelege Murányi Marcell sétája, a Bug. Ahogy a koronavírus miatt az emberek tavasszal eltűntek a városok köztereiről, úgy szivárogtak be az állatok ezekre a gazdátlan helyekre. De ez az időszak hamar véget ért, és a visszazökkenő emberi élet újból kiszorította a többi élőlényt.

A képzőművész egy érzékeny, kevésbé prominens állatcsoportra, a rovarokra fókuszál, és bogárhoteleket telepít a város elhagyott részeire, illetve a zöldövezetek és a lakott területek határára.

A bogárhotel egy többnyire fából, téglából, cserépből, kőből, bambuszból barkácsolt konstrukció, melybe áttelelő vagy menedéket, fészket kereső rovarok tudnak beköltözni. Mindegyik rovarfajtának megvan a maga preferenciája:

a katicabogarak például az üres dobozokat szeretik, fatönkökbe fúrt résekbe kaptár nélküli méhek költözhetnek, speciálisan vágott bambuszrudakba pedig lepkék.

Murányi Marcell képzőművész Bug című városi sétája a környezettudatosságra fókuszáló megközelítést képviseli és maradandó nyomokat kíván hagyni a városi térben. A sétához szeptember 27-én, vasárnap 15 órakor lehet csatlakozni a Margitszigeten. A találkozó a szökőkútnál lesz a sziget Margit híd felőli oldalán, további infókat pedig itt találsz. Jó programnak ígérkezik!

Ez is érdekelhet:

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom