Close
Ide érdemes elmenni a hétvégén igazán különleges indiai fogásokért

Ide érdemes elmenni a hétvégén igazán különleges indiai fogásokért

Féltve őrzött családi recepteket bújtattak új köntösbe, így tisztelegnek otthonuk és a Gourmet Fesztivál előtt. Íme, a Bombay Budapest megkóstolható ételei!

A séfeik mind hagyományos képzésben részesültek, ám Mumbai hatásának köszönhetően – ahol ezidáig dolgoztak –, képesek kreatívan és modern módon kamatoztatni tudásukat. Mumbai a kultúra és az ötletek, valamint az új generáció olvasztótégelye Indiában.

Bárány dosa

Szakácsaik nagyon tehetségesek, de otthonukban már  nem volt tér, ahol kifejezhették volna magukat, így annak érdekében, hogy tudásukon keresztül megvalósíthassák álmaikat, folyamatosan új kihívások után kutatnak.

Ez is az egyik fő oka annak, hogy egészen Magyarországig utaztak, hogy terjesszék az indai ízeket és az általuk mélyen tisztelt hagyományt, ugyanakkor ötvözzék az európai konyhával, új ötleteket és élményeket létrehozva.

A június 2-4. közötti fesztiválon meg lehet kóstolni például a Bombay hármast (Daal Chawal Arancini, Malabar lazac, Butter Chicken Khari), a Dal khichdit (vörös és sárga lencse, rizs, ghee, fokhagyma, hagyma), a bárány dosát (csilis, fokhagymás darált bárány, fermentált, őrölt fekete lencséből és rizsből készült vékony palacsintában, menta és paradicsom chutney-val), a Pani puri bombát (burgonya, csicseriborsó, koriander chutney ropogós puriban savanyú és fűszeres mentás vízzel, gyömbér, tamarind és nyers mangó), vagy a Daulat ki chaat-ot (tejes kesudió hab, vaj, sáfrány, pisztácia).

bombay | gourmet | millenáris | étterem | kóstoló

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram