Close
Tényleg finomabb a bor, ha a nyaraláson korytolgatod? Hamarosan kiderülhet

Tényleg finomabb a bor, ha a nyaraláson korytolgatod? Hamarosan kiderülhet

Ősrégi kérdés: vajon azért volt csodálatos íze annak a bizonyos bornak, mert egy mediterrán tengerpartra néző festői teraszon ittad, vagy valóban az volt a valaha készült legnagyszerűbb? A brit Majestic borkereskedő cég okvetlenül szeretné ezt kideríteni és napi kétszáz fontot (kb. 93 ezer forintot) fizet valakinek, hogy elvégezze a kellemesnek tűnő feladatot.

A sokakat érdeklő válasz kiderítésére – és egyben legújabb, Wine Club by Majestic választékuk népszerűsítésére – az a tervük, hogy a szerencsés jelöltet három napra az Ibériai-félszigetre küldik, fizetik a repülőjegyét, plusz a szállását és még napi körülbelül kétszáz fontos költőpénzzel is feltöltik a kártyáját.

A helyszínen várja egy láda, Spanyolországban és Portugáliában palackozott Wine Club-bor, hogy a borokat ténylegesen ott fogyaszthassa el, ahol azok készültek. Amikor a nem mindennapi kirándulás véget ér, hazatérve megkapja ugyanazt a láda bort, hogy otthon is megkóstolhassa a tételeket, hátha érez némi különbséget.

„Nem szükséges borkóstolói tapasztalat a munkához, csak nyitottság, egy útlevél és a borok szeretete” – írja a cég. A kiválasztott személy a kóstolás mellett  pincészet- és szőlőültetvény-látogatáson is részt vehet.

Az érdeklődőknek augusztus 19-ig kell kitölteniük a Majestic weboldalán található jelentkezési lapot – a melóra sajnos csak brit lakosok pályázhatnak –, megadniuk kedvenc, nyaraláson kortyolgatott borukat, és egy kétszáz szavas „beadandót” írniuk, miért lennének alkalmasak a feladatra, valamint a véleményüket arról, szerintük tényleg jobb-e a bor íze külföldön. A nyertessel augusztus 22-ig felveszik a kapcsolatot, a boros utazásra pedig szeptemberben indulhat a szerencsés.

Egy texasi szálloda pedig klasszikus tárcsás telefont szerelt fel szobáiba, hogy ezen az alternatív segélyvonalon keresztül adhassák le vendégeik pezsgőrendeléseiket akkor, amikor csak akarják.

(Forrás: Food and Wine, fotók: Getty Images)

nyaralás | bor | íze | kóstoló | álommunka

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom