Close
Tényleg finomabb a bor, ha a nyaraláson korytolgatod? Hamarosan kiderülhet

Tényleg finomabb a bor, ha a nyaraláson korytolgatod? Hamarosan kiderülhet

Ősrégi kérdés: vajon azért volt csodálatos íze annak a bizonyos bornak, mert egy mediterrán tengerpartra néző festői teraszon ittad, vagy valóban az volt a valaha készült legnagyszerűbb? A brit Majestic borkereskedő cég okvetlenül szeretné ezt kideríteni és napi kétszáz fontot (kb. 93 ezer forintot) fizet valakinek, hogy elvégezze a kellemesnek tűnő feladatot.

A sokakat érdeklő válasz kiderítésére – és egyben legújabb, Wine Club by Majestic választékuk népszerűsítésére – az a tervük, hogy a szerencsés jelöltet három napra az Ibériai-félszigetre küldik, fizetik a repülőjegyét, plusz a szállását és még napi körülbelül kétszáz fontos költőpénzzel is feltöltik a kártyáját.

A helyszínen várja egy láda, Spanyolországban és Portugáliában palackozott Wine Club-bor, hogy a borokat ténylegesen ott fogyaszthassa el, ahol azok készültek. Amikor a nem mindennapi kirándulás véget ér, hazatérve megkapja ugyanazt a láda bort, hogy otthon is megkóstolhassa a tételeket, hátha érez némi különbséget.

“Nem szükséges borkóstolói tapasztalat a munkához, csak nyitottság, egy útlevél és a borok szeretete” – írja a cég. A kiválasztott személy a kóstolás mellett  pincészet- és szőlőültetvény-látogatáson is részt vehet.

Az érdeklődőknek augusztus 19-ig kell kitölteniük a Majestic weboldalán található jelentkezési lapot – a melóra sajnos csak brit lakosok pályázhatnak –, megadniuk kedvenc, nyaraláson kortyolgatott borukat, és egy kétszáz szavas “beadandót” írniuk, miért lennének alkalmasak a feladatra, valamint a véleményüket arról, szerintük tényleg jobb-e a bor íze külföldön. A nyertessel augusztus 22-ig felveszik a kapcsolatot, a boros utazásra pedig szeptemberben indulhat a szerencsés.

Egy texasi szálloda pedig klasszikus tárcsás telefont szerelt fel szobáiba, hogy ezen az alternatív segélyvonalon keresztül adhassák le vendégeik pezsgőrendeléseiket akkor, amikor csak akarják.

(Forrás: Food and Wine, fotók: Getty Images)

kóstoló | nyaralás | íze | bor | álommunka

FOLYTASD EZZEL

A Lamborghini olyan mézet készít, amelyet nehezebb beszerezni, mint egy luxusautót

Ezzel az egyszerű zöldséggel sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram