Close
Magyar belsőépítészről ír az egyik legkomolyabb dizájnmagazin

Magyar belsőépítészről ír az egyik legkomolyabb dizájnmagazin

A Soho House enteriőrjéért felelős londoni bázisú Boronkay Lindát a legjobbak közé sorolt Dezeenjobs elsősorban aktuális munkáiról kérdezte.

A 36 esztendős tervező pályája elején még egészen más világot jelentő deszkákra lépett: modellkedéssel foglalkozott Párizsban, bejárta a világot New Yorktól Tokióig, hogy aztán megnyomja az újratervezés gombot, és divattervezést, valamint belsőépítészetet tanuljon. 2008-ban kiválasztotta a Brit Belsőépítészeti Intézet, mint a legtehetségesebb Angliában élő fiatalt, majd 2010-ben, a lediplomázását követően a Design Reserach Studióban kapott munkát. Két év elteltével az Associate FF&E-hez igazolt, ahol a projektek koncepciója mellett egyedi bútorokat is tervezett, és dolgozott többek között a sztárszakács Jamie Oliverrel is. Újabb két évvel később átszelte az óceánt, és Ausztráliában építgette tovább a karrierjét a sydney-i Woods Bagot iroda belsőépítészeként – az ő nevéhez fűzödött többek között a város elitklubjának, a The Stables-nek a kialakítása.

Hogy ez mennyire jól sikerült, arról legyen elég annyi, hogy a 2014-es Interior Design Excellence Awardson az év tervezőjének választották.

Egy ideje újra Angliában dolgozik, méghozzá a szintén elitklubok közé sorolt Soho House-projekten, melynek kapcsán interjút közölt vele a Dezeenjobs.

A cikkből megtudhatjuk, pontosan milyen szerepet vállalt a feladatban, és kiderül az is, hogy jelenleg mintegy harminc projekten dolgoznak – közülük a két legfontosabb a Soho House Hong Kong és Soho House Paris, melyek a következő hat hónapban nyitnak majd meg. Linda kiemeli, mennyire élvezi a munkáját, hogy rendre kreatív feladatokat, különböző és változatos megbízatásokat kap (például a még frissnek számító Soho Home keretein belül bútorokat és világítótesteket tervez), és milyen kiváló csapattal működik együtt.

Beavatja az olvasót életének korai szakaszába; megtudjuk például, hogy édesapja szintén építészként dolgozott, ő maga pedig a fél gyerekkorát vintázs piacokon és régiségboltokban töltötte, és bár nem tartozott kedvenc időtöltései közé, de kétségkívül nagy hatással volt rá a bútorok, a lámpák és a dekoratív tárgyak világa. Ezek a hatások a sohós munkáiban is megfigyelhetőek.

Az interjúban elmeséli, mennyire inspirálták a modellkarrierje alatt tett utazások és az azokon megismert különböző kultúrák, továbbá kiderül, szerinte mely képességek a legfontosabbak ahhoz, hogy érvényesülhessünk ebben a szakmában, valamint mennyire számít, hogy folyamatosan inspirálódjunk akár filmekből, akár utazásokból vagy kiállításokból. De a legfontosabb, hogy továbbra is éhesek legyünk a tudásra.

A teljes cikket itt lehet elolvasni.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeenjobs)

Close