Close
Magyar belsőépítészről ír az egyik legkomolyabb dizájnmagazin

Magyar belsőépítészről ír az egyik legkomolyabb dizájnmagazin

A Soho House enteriőrjéért felelős londoni bázisú Boronkay Lindát a legjobbak közé sorolt Dezeenjobs elsősorban aktuális munkáiról kérdezte.

A 36 esztendős tervező pályája elején még egészen más világot jelentő deszkákra lépett: modellkedéssel foglalkozott Párizsban, bejárta a világot New Yorktól Tokióig, hogy aztán megnyomja az újratervezés gombot, és divattervezést, valamint belsőépítészetet tanuljon. 2008-ban kiválasztotta a Brit Belsőépítészeti Intézet, mint a legtehetségesebb Angliában élő fiatalt, majd 2010-ben, a lediplomázását követően a Design Reserach Studióban kapott munkát. Két év elteltével az Associate FF&E-hez igazolt, ahol a projektek koncepciója mellett egyedi bútorokat is tervezett, és dolgozott többek között a sztárszakács Jamie Oliverrel is. Újabb két évvel később átszelte az óceánt, és Ausztráliában építgette tovább a karrierjét a sydney-i Woods Bagot iroda belsőépítészeként – az ő nevéhez fűzödött többek között a város elitklubjának, a The Stables-nek a kialakítása.

Hogy ez mennyire jól sikerült, arról legyen elég annyi, hogy a 2014-es Interior Design Excellence Awardson az év tervezőjének választották.

Egy ideje újra Angliában dolgozik, méghozzá a szintén elitklubok közé sorolt Soho House-projekten, melynek kapcsán interjút közölt vele a Dezeenjobs.

A cikkből megtudhatjuk, pontosan milyen szerepet vállalt a feladatban, és kiderül az is, hogy jelenleg mintegy harminc projekten dolgoznak – közülük a két legfontosabb a Soho House Hong Kong és Soho House Paris, melyek a következő hat hónapban nyitnak majd meg. Linda kiemeli, mennyire élvezi a munkáját, hogy rendre kreatív feladatokat, különböző és változatos megbízatásokat kap (például a még frissnek számító Soho Home keretein belül bútorokat és világítótesteket tervez), és milyen kiváló csapattal működik együtt.

Beavatja az olvasót életének korai szakaszába; megtudjuk például, hogy édesapja szintén építészként dolgozott, ő maga pedig a fél gyerekkorát vintázs piacokon és régiségboltokban töltötte, és bár nem tartozott kedvenc időtöltései közé, de kétségkívül nagy hatással volt rá a bútorok, a lámpák és a dekoratív tárgyak világa. Ezek a hatások a sohós munkáiban is megfigyelhetőek.

Az interjúban elmeséli, mennyire inspirálták a modellkarrierje alatt tett utazások és az azokon megismert különböző kultúrák, továbbá kiderül, szerinte mely képességek a legfontosabbak ahhoz, hogy érvényesülhessünk ebben a szakmában, valamint mennyire számít, hogy folyamatosan inspirálódjunk akár filmekből, akár utazásokból vagy kiállításokból. De a legfontosabb, hogy továbbra is éhesek legyünk a tudásra.

A teljes cikket itt lehet elolvasni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeenjobs)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom