Magyar belsőépítészről ír az egyik legkomolyabb dizájnmagazin

A Soho House enteriőrjéért felelős londoni bázisú Boronkay Lindát a legjobbak közé sorolt Dezeenjobs elsősorban aktuális munkáiról kérdezte.

A 36 esztendős tervező pályája elején még egészen más világot jelentő deszkákra lépett: modellkedéssel foglalkozott Párizsban, bejárta a világot New Yorktól Tokióig, hogy aztán megnyomja az újratervezés gombot, és divattervezést, valamint belsőépítészetet tanuljon. 2008-ban kiválasztotta a Brit Belsőépítészeti Intézet, mint a legtehetségesebb Angliában élő fiatalt, majd 2010-ben, a lediplomázását követően a Design Reserach Studióban kapott munkát. Két év elteltével az Associate FF&E-hez igazolt, ahol a projektek koncepciója mellett egyedi bútorokat is tervezett, és dolgozott többek között a sztárszakács Jamie Oliverrel is. Újabb két évvel később átszelte az óceánt, és Ausztráliában építgette tovább a karrierjét a sydney-i Woods Bagot iroda belsőépítészeként – az ő nevéhez fűzödött többek között a város elitklubjának, a The Stables-nek a kialakítása.

Hogy ez mennyire jól sikerült, arról legyen elég annyi, hogy a 2014-es Interior Design Excellence Awardson az év tervezőjének választották.

Egy ideje újra Angliában dolgozik, méghozzá a szintén elitklubok közé sorolt Soho House-projekten, melynek kapcsán interjút közölt vele a Dezeenjobs.

A cikkből megtudhatjuk, pontosan milyen szerepet vállalt a feladatban, és kiderül az is, hogy jelenleg mintegy harminc projekten dolgoznak – közülük a két legfontosabb a Soho House Hong Kong és Soho House Paris, melyek a következő hat hónapban nyitnak majd meg. Linda kiemeli, mennyire élvezi a munkáját, hogy rendre kreatív feladatokat, különböző és változatos megbízatásokat kap (például a még frissnek számító Soho Home keretein belül bútorokat és világítótesteket tervez), és milyen kiváló csapattal működik együtt.

Beavatja az olvasót életének korai szakaszába; megtudjuk például, hogy édesapja szintén építészként dolgozott, ő maga pedig a fél gyerekkorát vintázs piacokon és régiségboltokban töltötte, és bár nem tartozott kedvenc időtöltései közé, de kétségkívül nagy hatással volt rá a bútorok, a lámpák és a dekoratív tárgyak világa. Ezek a hatások a sohós munkáiban is megfigyelhetőek.

Az interjúban elmeséli, mennyire inspirálták a modellkarrierje alatt tett utazások és az azokon megismert különböző kultúrák, továbbá kiderül, szerinte mely képességek a legfontosabbak ahhoz, hogy érvényesülhessünk ebben a szakmában, valamint mennyire számít, hogy folyamatosan inspirálódjunk akár filmekből, akár utazásokból vagy kiállításokból. De a legfontosabb, hogy továbbra is éhesek legyünk a tudásra.

A teljes cikket itt lehet elolvasni.

Ez is érdekelhet:

Magyar belsőépítész jegyzi Amszterdam új dizájnklubját

Kapcsolatépítés, exkluzív környezet, art deco és modern hangulat, DJ pult. A Soho House klubtagjának lenni rengeteg előnnyel jár. Ráadásul hazai vonatkozása is akad.

(Fotók: Dezeenjobs)

dezeenjobs | siker | enteriőr | boronkay linda | interjú

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom