Ami nincs benne erről a fajtáról, azt nem is érdemes tudni.
A Bortársaság rendszeresen előrukkol remek kiadványokkal, most egy 40 oldalas, monstrénak tekinthető lapot adtak ki, amelynek egyetlen egy fajta áll a középpontjában: a sauvignon blanc.
A sauvignon blanc egy fénylő univerzum. Talán a legfényesebb mind között. Természete a ragyogás, és ezt semmilyen módon nem lehet elfeledni. De a ragyogásnak is vannak fokozatai.
Hogy valóban egy igazi univerzum ez a fajta, többszörösen is bizonyítják. Ellátogathatunk Új-Zélandra, a szuperhíres Matua borászatba, a Bortársaság alkalmazottja ugyanis eltöltött ott két hónapot, és meg is osztja velünk, milyen is arrafelé egy szüret. Dunaszentmiklóson kökemény, de dolgos svábokkal találkozhatunk, és kiderül az is, mit tud a szintén kultikus chilei Montes sauvignon blanc-ja. Belekóstolunk a pannonhalmi apátság borába, megszólal Sauska Krisztián, felfedezzük Südsteiermarkot, de itt abbahagyjuk, mert egyrészt még nagyon sok jó anyag olvasható a lapban, másrészt nem akarunk lelőni minden poént.
A legjobb még hátravan,
a magazin ingyenes, és minden Bortársaság üzletben megtalálható. Ami még remek kiegészítés, hogy természetesen nemcsak olvashatunk erről a remek fajtáról, hanem meg is kóstolhatjuk őket, szóval a profik a lap mellé egy palack SB-t is biztosan felkapnak.
Nem mellékesen megjegyezzük, hogy a Roadster magazin első print kiadása is megtalálható a Bortársaság üzleteiben, érdemes szert tenni arra is.
Ez is érdekelhet:
(Fotó: Debreczeni Ágota)
kiadvány | saivignon blanc | bortársaságIlyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja
Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!