Close
Olyan megmondás érkezett a sauvignon blanc-ról, ami párját ritkítja

Olyan megmondás érkezett a sauvignon blanc-ról, ami párját ritkítja

Ami nincs benne erről a fajtáról, azt nem is érdemes tudni.

A Bortársaság rendszeresen előrukkol remek kiadványokkal, most egy 40 oldalas, monstrénak tekinthető lapot adtak ki, amelynek egyetlen egy fajta áll a középpontjában: a sauvignon blanc.

A sauvignon blanc egy fénylő univerzum. Talán a legfényesebb mind között. Természete a ragyogás, és ezt semmilyen módon nem lehet elfeledni. De a ragyogásnak is vannak fokozatai.

Hogy valóban egy igazi univerzum ez a fajta, többszörösen is bizonyítják. Ellátogathatunk Új-Zélandra, a szuperhíres Matua borászatba, a Bortársaság alkalmazottja ugyanis eltöltött ott két hónapot, és meg is osztja velünk, milyen is arrafelé egy szüret. Dunaszentmiklóson kökemény, de dolgos svábokkal találkozhatunk, és kiderül az is, mit tud a szintén kultikus chilei Montes sauvignon blanc-ja. Belekóstolunk a pannonhalmi apátság borába, megszólal Sauska Krisztián, felfedezzük Südsteiermarkot, de itt abbahagyjuk, mert egyrészt még nagyon sok jó anyag olvasható a lapban, másrészt nem akarunk lelőni minden poént.

A legjobb még hátravan,

a magazin ingyenes, és minden Bortársaság üzletben megtalálható. Ami még remek kiegészítés, hogy természetesen nemcsak olvashatunk erről a remek fajtáról, hanem meg is kóstolhatjuk őket, szóval a profik a lap mellé egy palack SB-t is biztosan felkapnak.

Nem mellékesen megjegyezzük, hogy a Roadster magazin első print kiadása is megtalálható a Bortársaság üzleteiben, érdemes szert tenni arra is.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Debreczeni Ágota)

saivignon blanc | bortársaság | kiadvány

FOLYTASD EZZEL

Szabad szemmel is varázslatosan látványos csillagállás jön a hétvégén

Egy hónapon át tartó fesztivállá alakul az ünnepi időszak Budapest impozáns luxusszállodájában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram