Close
Többéves börtönbüntetés várja az Indiából hazatérő ausztrálokat

Többéves börtönbüntetés várja az Indiából hazatérő ausztrálokat

Ötéves börtön és komoly pénzbüntetés vár azokra az ausztrál állampolgárokra, akik hazatérnének a koronavírus-járvány sújtotta Indiából. A kormány átmenetileg teljes mértékben betiltotta a beutazást Indiából.

A BBC beszámolója szerint az egészségügyi minisztérium azzal magyarázta a teljes zárlatot, hogy már így is nagyon sokan vannak olyanok karanténban az országban, akik Indiában fertőződtek meg a betegséget okozó vírussal. A teljes tiltás előtt a kormány leállította a két állam közötti repülőgépforgalmat. A mostani döntés értelmében nem léphet be Ausztrália területére az, aki az érkezést megelőző 14 napban Indiában volt.

A hazatérő ausztrálokat ötéves börtönre és hatvanhatezer ausztrál dolláros (több, mint 15 millió forintos) pénzbírságra büntetik.

Indiában jelenleg mintegy kilencezer ausztrál állampolgár tartózkodik, s közülük a hatóságok hatezret tartanak veszélyeztetettnek.

Ausztrália történelmében ez az első eset, hogy bármilyen okból bűncselekménynek számít az országba való hazatérés.

A döntés sokakban megütközést keltett, hiszen a lépéssel a kormány gyakorlatilag magára hagyta az Indiában élő, esetleg veszélyben lévő állampolgárait; az egészségügyi minisztérium közleményében viszont kitart a szigorú intézkedés mellett, mellyel tudják, hogy sokakat nehéz helyzetbe hoznak, viszont mindenáron meg akarják védeni az ország állampolgárait.

Indiában már 19 millió fertőzést regisztráltak, a halottak száma meghaladja a 230 ezret. Szakemberek szerint a valós adatok ennél sokkal rosszabbak, a kór akár ötször ennyi emberéletét is követelhetett már.

Ausztrália jelen döntését május 15-én vizsgálja felül.

Míg Ausztrália szigorít India felé, addig Magyarországon hivatalosan is megnyitották a balatoni nyarat és a Magyar Turisztikai Ügynökség szerint rekordforgalomra lehet számítani idén nyáron.

(Forrás: BBC, HVG, fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Vége a koronavírus-szükségállapotnak Spanyolországban
Még egy országgal állapodtunk meg arról, hogy bármilyen oltással utazhatunk hozzájuk
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom