Close
Többéves börtönbüntetés várja az Indiából hazatérő ausztrálokat

Többéves börtönbüntetés várja az Indiából hazatérő ausztrálokat

Ötéves börtön és komoly pénzbüntetés vár azokra az ausztrál állampolgárokra, akik hazatérnének a koronavírus-járvány sújtotta Indiából. A kormány átmenetileg betiltotta a beutazást Indiából.

A BBC beszámolója szerint az egészségügyi minisztérium azzal magyarázta a teljes zárlatot, hogy már így is nagyon sokan vannak olyanok karanténban az országban, akik Indiában fertőződtek meg a betegséget okozó vírussal. A teljes tiltás előtt a kormány leállította a két állam közötti repülőgépforgalmat. A mostani döntés értelmében nem léphet be Ausztrália területére az, aki az érkezést megelőző tizennégy napban Indiában volt.

A hazatérő ausztrálokat ötéves börtönre és hatvanhatezer ausztrál dolláros (több mint 15 millió forintos) pénzbírságra büntetik.

Indiában jelenleg mintegy kilencezer ausztrál állampolgár tartózkodik, s közülük a hatóságok hatezret tartanak veszélyeztetettnek.

Ausztrália történelmében ez az első eset, hogy bármilyen okból bűncselekménynek számít az országba való hazatérés.

A döntés sokakban megütközést keltett, hiszen a lépéssel a kormány gyakorlatilag magára hagyta az Indiában élő, esetleg veszélyben lévő állampolgárait; az egészségügyi minisztérium közleményében viszont kitart a szigorú intézkedés mellett, mellyel tudják, hogy sokakat nehéz helyzetbe hoznak, viszont mindenáron meg akarják védeni az ország állampolgárait.

Indiában már 19 millió fertőzést regisztráltak, a halottak száma meghaladja a 230 ezret. Szakemberek szerint a valós adatok ennél sokkal rosszabbak, a kór akár ötször ennyi emberéletét is követelhetett már.

Ausztrália jelen döntését május 15-én vizsgálja felül.

Míg Ausztrália szigorít India felé, Magyarországon hivatalosan is megnyitották a balatoni nyarat és a Magyar Turisztikai Ügynökség szerint rekordforgalomra lehet számítani idén nyáron.

(Forrás: BBC, HVG, fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
A nyaraláson is megpróbál elérni a főnököd? Ennél frappánsabb választ nem adhatsz neki
Az ötvenes évekből tér vissza Budapest útjaira ez a gyönyörű Ikarus
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom