Close
Hihetetlen, milyen luxushotelt lehet kialakítani egy börtönből

Hihetetlen, milyen luxushotelt lehet kialakítani egy börtönből

Míg korábban mindenki igyekezett elkerülni, hogy akár egyetlen éjszakát is ebben az épületben kelljen töltenie, addig manapság örömmel fizetnek érte.

A Charles Street-i börtön Boston egyik történelmi jelentőségű épülete, amelynek falain belül néhány évtizeddel korábban még elítéltek laktak. Jelenleg azonban tehetős szállóvendégek érkeznek – méghozzá önszántukból –, hogy megszállhassanak a stílusosan Liberty Hotel névre keresztelt luxushotelben.

Boston híres börtönből kialakított szálláshelye alapos átalakításon esett át, de azért arra is ügyeltek a munkálatok során, hogy néhány jellemző motívumot megőrizzenek az épület eredeti mivoltából, így több cellát meg is hagytak a csupasz téglafalakkal és rácsos ablakokkal együtt.

Az építészeknek figyelniük kellett arra is, hogy megóvják a régi, vasból készült lakatosmunkákat és kovácsoltvas rudakat, amelyek ma már a háromszintes, ív alakú társalgót és az előcsarnok ablakait díszítik.

A cellák maradványait a szálloda előcsarnokában levő bárban is megfigyelhetjük, illetve a régi futóhidak jelenleg a központi átriumot ölelik körbe.

A háromszáz négyzetméter alapterületű épületet a bostoni gránitiskola egyik legékesebb példájaként szokás emlegetni, az eredeti struktúrát a kor leginkább elismert bostoni építésze, Gridley James Fox Bryant és Louis Dwight tiszteletes tervezte a 19. század közepén.

Mivel az idő előrehaladtával a börtön egyre túlzsúfoltabbá vált, 1990-ben az utolsó rabokat is elköltöztették innen, az átalakítás pedig elkezdődhetett. A munka eredménye a mai Liberty Hotel, ahol jelenleg 298 szoba és lakosztály található, amelyek lenyűgöző kilátást kínálnak Boston belvárosára.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Liberty Hotel)

Close