Close
Hihetetlen, milyen luxushotelt lehet kialakítani egy börtönből

Hihetetlen, milyen luxushotelt lehet kialakítani egy börtönből

Míg korábban mindenki igyekezett elkerülni, hogy akár egyetlen éjszakát is ebben az épületben kelljen töltenie, addig manapság örömmel fizetnek érte.

A Charles Street-i börtön Boston egyik történelmi jelentőségű épülete, amelynek falain belül néhány évtizeddel korábban még elítéltek laktak. Jelenleg azonban tehetős szállóvendégek érkeznek – méghozzá önszántukból –, hogy megszállhassanak a stílusosan Liberty Hotel névre keresztelt luxushotelben.

Boston híres börtönből kialakított szálláshelye alapos átalakításon esett át, de azért arra is ügyeltek a munkálatok során, hogy néhány jellemző motívumot megőrizzenek az épület eredeti mivoltából, így több cellát meg is hagytak a csupasz téglafalakkal és rácsos ablakokkal együtt.

Az építészeknek figyelniük kellett arra is, hogy megóvják a régi, vasból készült lakatosmunkákat és kovácsoltvas rudakat, amelyek ma már a háromszintes, ív alakú társalgót és az előcsarnok ablakait díszítik.

A cellák maradványait a szálloda előcsarnokában levő bárban is megfigyelhetjük, illetve a régi futóhidak jelenleg a központi átriumot ölelik körbe.

A háromszáz négyzetméter alapterületű épületet a bostoni gránitiskola egyik legékesebb példájaként szokás emlegetni, az eredeti struktúrát a kor leginkább elismert bostoni építésze, Gridley James Fox Bryant és Louis Dwight tiszteletes tervezte a 19. század közepén.

Mivel az idő előrehaladtával a börtön egyre túlzsúfoltabbá vált, 1990-ben az utolsó rabokat is elköltöztették innen, az átalakítás pedig elkezdődhetett. A munka eredménye a mai Liberty Hotel, ahol jelenleg 298 szoba és lakosztály található, amelyek lenyűgöző kilátást kínálnak Boston belvárosára.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Liberty Hotel)

szoba | boston | luxus | liberty hotel | kilátás

FOLYTASD EZZEL

Egészen megdöbbentő mértékben drágultak a használt budapesti garzonok: egy négyzetmétert már alig lehet kapni egymillió alatt

Ez történik, ha a világ legjobb pezsgőmárkája pop-up szállodát nyit

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom