Close
Bosznia-Hercegovina is egyszerűsített a külföldiek határátlépésén

Bosznia-Hercegovina is egyszerűsített a külföldiek határátlépésén

Nyiladozó világunk újabb kis előrelépése.

Már nemcsak negatív PCR-teszttel, hanem akár antitestteszttel, vakcinaigazolással vagy a koronavírus-fertőzésből történő felgyógyulást igazoló dokumentummal is beléphetnek külföldiek Bosznia-Hercegovinába.

Tavaly október óta a boszniai és a külföldi állampolgárok is csak negatív PCR-teszt felmutatásával léphettek be az országba a járvány megfékezése érdekében. Később a boszniaiak és a szomszédos országok lakói számára egyszerűsítették a belépést, a távolabbról érkező külföldieknek viszont továbbra is negatív tesztre volt szükségük.

Az új rendelet értelmében viszont június 11-étől PCR-teszt nélkül utazhatnak be azok, akik bizonyítani tudják, hogy COVID-19 ellen be vannak oltva és a második (vagy egydózisú oltóanyag esetén az egyetlen) oltást követően eltelt 14 nap. Emellett nem kell tesztet bemutatnia annak a külföldi állampolgárnak sem, akinek orvosi igazolása van arról, hogy az elmúlt 14-180 napos időszakban átesett és kigyógyult a vírusfertőzésből.

Szintén feltétel nélkül utazhatnak be azok a Bosznia-Hercegovinában engedélyezett ideiglenes vagy állandó lakóhellyel rendelkező külföldiek, akik Montenegróból, Horvátországból vagy Szerbiából térnek vissza Bosznia-Hercegovinába és (útlevélpecséttel) igazolni tudják, hogy legfeljebb 48 órát tartózkodtak ott.

A felsorolt csoportokon kívül továbbra is életben van az a korábbi szabály, hogy a szomszédos országok (Horvátország, Szerbia és Montenegró) állampolgárai igazolások bemutatása nélkül léphetnek be az ország területére. Az országba utazóknak a belépést követően (tehát ha valamelyik fenti feltétel teljesült), nincs karanténkötelezettségük.

Bosznia mellett Horvátország is hozott egy olyan döntést, aminek nagyon sokan örülhetünk itthon, valamint újabb országba utazhatunk korlátozások nélkül, védettségi igazolvánnyal.

(Fotók: Unsplash, forrás: MTI, Konzuli szolgálat)

bosznia-hercegovina | határátlépés | bosznia | határ

FOLYTASD EZZEL

Akkora a felháborodás, hogy Párizs meggondolta magát az Eiffel-tornyot illetően

Negyedmillió forinttal többe kerül egy nyaralás a magyarok egyik kedvenc célpontján

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram