Close
Bosznia-Hercegovina is egyszerűsített a külföldiek határátlépésén

Bosznia-Hercegovina is egyszerűsített a külföldiek határátlépésén

Nyiladozó világunk újabb kis előrelépése.

Már nemcsak negatív PCR-teszttel, hanem akár antitestteszttel, vakcinaigazolással vagy a koronavírus-fertőzésből történő felgyógyulást igazoló dokumentummal is beléphetnek külföldiek Bosznia-Hercegovinába.

Tavaly október óta a boszniai és a külföldi állampolgárok is csak negatív PCR-teszt felmutatásával léphettek be az országba a járvány megfékezése érdekében. Később a boszniaiak és a szomszédos országok lakói számára egyszerűsítették a belépést, a távolabbról érkező külföldieknek viszont továbbra is negatív tesztre volt szükségük.

Az új rendelet értelmében viszont június 11-étől PCR-teszt nélkül utazhatnak be azok, akik bizonyítani tudják, hogy COVID-19 ellen be vannak oltva és a második (vagy egydózisú oltóanyag esetén az egyetlen) oltást követően eltelt 14 nap. Emellett nem kell tesztet bemutatnia annak a külföldi állampolgárnak sem, akinek orvosi igazolása van arról, hogy az elmúlt 14-180 napos időszakban átesett és kigyógyult a vírusfertőzésből.

Szintén feltétel nélkül utazhatnak be azok a Bosznia-Hercegovinában engedélyezett ideiglenes vagy állandó lakóhellyel rendelkező külföldiek, akik Montenegróból, Horvátországból vagy Szerbiából térnek vissza Bosznia-Hercegovinába és (útlevélpecséttel) igazolni tudják, hogy legfeljebb 48 órát tartózkodtak ott.

A felsorolt csoportokon kívül továbbra is életben van az a korábbi szabály, hogy a szomszédos országok (Horvátország, Szerbia és Montenegró) állampolgárai igazolások bemutatása nélkül léphetnek be az ország területére. Az országba utazóknak a belépést követően (tehát ha valamelyik fenti feltétel teljesült), nincs karanténkötelezettségük.

Bosznia mellett Horvátország is hozott egy olyan döntést, aminek nagyon sokan örülhetünk itthon, valamint újabb országba utazhatunk korlátozások nélkül, védettségi igazolvánnyal.

(Fotók: Unsplash, forrás: MTI, Konzuli szolgálat)

bosznia-hercegovina | határátlépés | határ | bosznia

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram